3 Kasım 2017

Stranger Things s02e06:

Chapter Six: The Spy

--- spoiler ---

.iyi güzel ama ne bileyim half life oyunundaki yaratıklara benzer yaratıkları o kadar beğenmedim. üstelik her taraftan saldırmalar, gerçek dünyada çoğalmalar falan iyi olmadı. önceki gerginlik modu daha iyidi. bir tanesi bile daha iyi olabilirdi. onun yerine çoğalmışlar. üstelik hepsi gerçek dünyada.

.bizim dustin ve özel saçlı eleman yollara et atarak, ellerinden kaçan yaratığı yakalamaya çalışıyordu. sonra ekibe lucas ve yeni kız katıldı. hepsi birlikte hazırlık falan yaptılar ama tuzağa gelmeyince eleman çivili beyzbol sopası ile ortalığa çıktı. bir sürü köpek benzeri yaratık doluştu, heyecanlıydı gerilimliydi ama işte ne bileyim orjinalliği zedelendi.

.sonra bu yaratıklar bir yerden çağrılmışlar gibi bıraktılar gittiler. orada da will bir sürü askeri tuzağa sürüklemiş. gölge canavarını kızdırırsanız böyle olur, kızdırmamalıydınız falan diyor. bile bile hakkaten o kadar insanın ölümüne sebebiyet vermesi kötüydü.

.tesisteki doktorlar da çocuğu gözden çıkarmıştı aslında. esas goygoycu doktor bizi şaşırttı. adam en azından çocuğu düşündü. başka çare falan aradı, derken bunu yaptığına pişman oldu. bir sürü insanı ölüme göndermiş oldu. işler iyice kızışacak.

.annesi falan iyice kafayı yiyor ama hepsi şu an pasif durumda. hikayeye tam dahil olamadılar derken yaratıkları bulundukları tesisten içeri doğru yolladılar. artık hepsi birlikte kaçacak bir şeyler olacak, kan gövdeyi götürecek. tamamen aksiyona dönecek gibiler.

.tabii el'in gelip bunları kutarması lazım, şerif güzel de bir telsiz konuşması yaptı ama kız yerinde değildi. kaçtı gitti, annesinin yanındaydı ama bu bölüm kendisini hiç göstermediler. bu kadar aksiyon yapacağınıza hikayeyi genişletseydiniz iyidi.

.komplo teorisi uzmanı ve ergen tipler meselesinde de hafif manyaklık vardı. eleman birbirinizi seviyorsunuz, birinizin güven sorunu var diğeri de neyi istediğini bilmiyor dedi. gece içlerine kurt düştü sonra da rahat ettiler. mevzu bu yani.

--- spoiler ---