2 Kasım 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e01:

Space Rabbit

--- spoiler ---

.pek de özlememişiz. çok kafa ağrıtıyorlar, çok bağırıyorlar ama o kadar da komik değiller. ilkin iyi başlayıp sonra kafaları bu hale getirmeleri de hoş değil. pembe saçlı gay şövalye getirecekler. neymiş efendim farklı boyutmuş. özetlerden bu anlaşılıyor ama pek de bir espirisi yok. onu ciddi ciddi once upon a time yapıyor ama hala izleyemiyoruz. benden söylemesi. ha izleyeceğimdir ama ne zamandır bilemiyorum.

.dirk'ü yakalamışlardı. üzerinde deneyler yapıyorlarmış. kendince komikliği var. işin başına da avanak tipli ajan geçmiş, zenciyi de aynı şekil almışlar. onun muhabbet diğerlerine göre daha komikti. çeşitli testler ama devamlı aynı testler yapılıyor. psişik olduklarını düşünüyorlar, bir şeyler yapmalarını bekliyorlar.

.daha önce bunlardan varmış. bütüncül yaklaşımı anlatmaya çalışıyor ama tabii dinlemiyor. sonra yatalak bir adam geliyor, meğer önceki yardımcısıymış. nesi olduğunu anlamıyoruz.

.daha sonra da rüyasında kelebek kız geliyor, bunu yok ediyor. arabanın bagajına mı ışınlıyor. gerçek miydi? rüya mıydı? nerde sonlanacak? neden boyut değiştirmeleri gerekecek. hem niye kız kardeşini buralarda arıyor ki? yakalanmamıştı, sadece terk etmişti.

.salak todd hastalık yokken hasta numarası yaptığı için bunlar başına gelmişti. şimdi gerçekten hasta, ilaç falan kullanıyor. farah ile dirk'ü arıyorlar. dirk gibi davranmaya çalışıyor ama todd'da delilik gibi görünüyor. derken tavşanın peşine takılıyorlar. uzay tavşanı imiş ve pat diye ağaçtan araba düşüyor. olay bundan ibaret yani. anlatınca bile şaka desen değil.

.işin bokunu çıkarmadan özel güçler, açıklamalar saldırılar falan yapsalar ne iyi olacak. bütüncül katilimiz bir miktar peri ya da büyücü gibi bir kadını kurtarıyor. ne alakaysa pat diye ortaya çıkıyor ve herkesi öldürüyor. kendine arkadaş arıyor, zencisini arıyor aslında. kendi başına komik bir insan ama beş dakika ancak gördük.

.bir de kalem ile adam öldüren spartacus amcamızı getirmişler. bunlar gelecekten gelen tiplerden mi? yeni tip mi? geçen sezon ile bağlantısı var mı? yeni kötü mü? bunlar hep belirsiz.

--- spoiler ---