12 Kasım 2017

my cat from hell s08e11:

Good Kitty Bad Kitty

--- spoiler ---

.sevgili kedi uzmanımız bu bölümde pek bir şey çözemedi aslında. pika dedikleri olay vardı. yabancı cisim yeme hastalığı imiş. kediler kendilerine engel olamıyormuş. bebekkenden beri de böylelermiş. barınaktan iki tane yavru kurtarmışlar. kardeşlermiş. battaniye yemeğe başlamışlar. öyle de gitmiş. belki bebekken engelleseler düzelebilir ama beş yaşına gelmişler, yapacak bir şey yok diyor.

.kadın kediler giderdi, şuydu buydu deyince biraz kızdı bizim uzman. yüzlerine karşı kızmadı ama kedileri eşya gibi görmemeniz gerek, ailenin bir üyesi olmalı şeklinde ayarı verince biraz ayarı aldılar.

.bebekleri de varmış, ortalığı derli toplu tutmaları gerekiyormuş. bir yandan bunlarla uğraşmışlar, diğer taraftan yapmaları gerekenleri yapmışlar. güya mutlu aile pozu vererek olayı hallettiler, kedilerini çok seviyorlarmış, artık gitmeyeceklermiş. inanırsan artık.

.ilk hikayesinde ikisi de davulcu olan bir çiftin üç kedisi olayı vardı. bir tane dişiye iki erkek kedi devamlı av muamelesi yapıyormuş. sevgili kedi uzmanımız konuyu çözmek için pek bir şey yapmadı. yok şöyle yapın yok böyle yapın dedi. bir sürü uğraştılar ama bence tam hallolmadı.

.kedinin yere dokunmadan geçeceği basamaklarda bir miktar kavga başladı. adamın yüzündeki korku ifadesi şaşırtıcıydı. bir şey olursa maaşımı keserler falan gibi baktı. derken eziken dişi tıslayınca erkek kaçtı, ahanda oldu bana müsaade dedi ve gitti. tamam kendini savundu mavundu ama sen ne yaptın kardeş?

.benim kendim melek kızmında da ırak gazisi bir kadının kedisini gösterdiler. ampüte bir kedicikmiş. pek bir sevgi dolu. kadının da savaştan kalan ağrıları varmış. bomba patlamış bel gitmiş, omurgasına bir şeyler olmuş. her neyse kediyi aldıktan sonra ağrıları azalmış. bize de oksitosinden bahsediyor. diyor ki köpekler sahiplerine bunu yapmıyormuş falan filan. külliyen yanlış öğrenmiş. köpeklerdeki olay daha ilersi, karşılıklı oksitosin salgılatıyormuş. olay buymuş yani. kedilerin guruldamaları kemiklere iyi geliyor diyorlardı, belki öyle bir faydası oluyor olabilir. tabii sahibinin de kemiklerine iyi geliyor mudur? onu araştırıp söyleyebilirlerdi ama öyle sallamışlar işte.

--- spoiler ---