12 Kasım 2017

Stranger Things s02e09:

Chapter Nine: The Gate

--- spoiler ---

.will'in sıcaklar içinde bırakılması olayını biraz saçma yaptılar. doktorlar falan bakmıştı bu velede, onların aklına gelmeyeni mi yaptılar? üstelik kontrolsüz bir şekilde? geçen sefer biraz yaktıkları vakit canı çıkmıştı veledin, şimdi hem sıcağa maruz bıraktılar, hem de tünellerde ortalığı yaktılar. direkt beyni yanması gerekirken içinden çıktı gitti.

.içine giren alet öte dünyadandı. will o tarafa geçtiği vakit içine kaçmıştı. şimdi içinden şeytan gibi duman çıktı ve göğe yükseldi. kapı kapandığı vakit öldü mü? yoksa başka bir yerde mi kaldı? orasını da boş bıraktılar.

.genel bir iş bölümü vardı. esas veletler de olayda değillerdi ama kendilerini aksiyona attılar. annesi, kardeşi ve salak kız will'i bilmediği bir yerde sıcak tutmaya gitti. şerif ve el de geçidi kapatmaya gitti. becerebilecek mi falan filan derken olaylara atıldılar. 

.geçen sefer çıkarken canları çıkmıştı, şimdi uzun bir süre köpek falan görmediler. tam köpeklerle karşılaştılar diğer tarafta veletler ortalığı yaktığı için çabucak hallettiler. bir bakıma kolay oldu ama el kapıyı kapatırken saldırdıkları vakit ortalık güzel karıştı.

.geçmişten görüntüler, baba tipini de gösterdiler. el'in geçidi açtığını unutmuştuk. o seni dönüp öldürecek dedi ya neyse ki ölmedi. gücünü pek güzel kullandı. ayakları hafif yerden kesildi. yaratık bunu ele geçirecek gibiydi ama pek güzel karşı koyup günü kurtardı.

.şu hızlı oğlanı da olaylara monte edecekler dedik ama bizim oğlanı dövdü. kız kardeşi de bunu uyuşturup tehdit etti. lucas konusunda artık kıza karışmıyor. belki sonra olaylara sokarlar artık bilemiyorum.

.olan spreyli saçlıya ve ona yol gösterdiği dustin'e oldu. baloda herkesler bu veletten kaçmaya başladı. zaten göz koyduğu kızı lucas aldıydı, mike'ın ablası buna acıdı dans etti falan.

.balo ve dans kısmını uzattılar, hele öpüşmeler fazla zorlamaydı. gerek de yoktu. bu veletler kaç yaşında ki? o kadar esas elemanlar, o kadar süre oynuyorlar. bir de böylesi yani, hepsine birer psikolog lazım. kazandıkları para bunlara gidiyordur, olmuyordur yani.

.bir solukta bir sezon, hele bu sezon daha da iyidi. netflix'in en iyi işlerinden oldu, bozmasınlar kendilerini diye umut edelim.

--- spoiler ---