17 Kasım 2017

lucifer s03e07:

Off The Record

--- spoiler ---

.bütünlükten uzak bir bölüm. sezon ile ne alakası var? zaten insanların kendi cehennemlerinin kendi hatalarını tekrar etmek meselesi olduğunu söylemişlerdi. şimdi bölümün esas olayı sevgili terapistimizin kocasının tekrar kadını geri kazanma mücadelesi olması hiç orjinal gelmedi. genel olarak sezon hakkında da bir şey söylemedi. özel olarak bölümün kendisindeki katil de komik oldu bir yerden sonra.

.ha kendi hayat hikayesi döngüselmiş. bir kere ilk olay seri katille ilgili olmaması gerekir, adam hastanede uyanıyor. hadi bir yerden sonra hep katil bunu öldürmüş olabilir ama ilk hastanede uyanış nedir?

.ilk uyanışta karısı niye aramamıştır? burası belki cehennem senaryosunun kendisinde vardır, belki öylesine sallamışlardır bilmiyorum ama sırf bu bölüm için iki saniyeliğine maze'i oynatmaları da komikti.

.neden diziden bu karıyı çıkardılar? hep birlikte güzel bir enerjisi, hikayesi vardı. şimdi tek adam üzerine oynuyorlar. ha bu bölüm ciddi kısımlarda lucifer gayet iyidi ama yine de baydı yani. 

.yok efendim şeytanmış da şuymuş da buymuş da, espiriler komiklikler. herkesin karısıyla yatarmış da falan da filan. terapist ile ilk yattığı zamanlardan ta bu zamana kadar güya bir hikaye yapalım demişler ama ne alaka işte olmamış.

.kendi içinde kendini özetleyen dizi bölümleri bazen hoş oluyor, uzun soluklu dizilerde falan güzel gidiyor da şimdi bu dizinin genel konusu zaten ilerlemiyor. olan pek bir şey yok. bunun üzerine üç sezon sonunda özeti geçmelerini pek sevmedim.

--- spoiler ---