6 Kasım 2017

lucifer s03e05:

Welcome Back, Charlotte Richards

--- spoiler ---

.bu adamlar niye böyle yapıyor ki? tamam lucifer'in baba mevzusu iyi de arkadaş kafa kalmadı. her muhabbet ona döner mi? yani komik olmuyor bir yerden sonra kafa ağrıtıyor.

.yine salak saçma polisiye işte. bu sefer charlotte'u getirdiler. şimdi bu kadını anne rolünde değil de avukat rolünde mi oynatacaklar? içine tanrıya denk bir güç giriyor. sonra o gidiyor, bu yaşamaya devam ediyor. niye bu kadına girdi, ne özelliği vardı. niye zarar görmedi diye bir soru falan soramıyoruz.

.tanrı olma sonrası stres bozukluğu yaşıyor. terapiste falan gitseydi ya o karıyı da unuttular, polisiye yapacağız diye boku çıktı iyice. kadın hatırlamadığı zamanlardan kimseye bahsetmiyor. dan ile olan olaylar falan iyice saçma. ne olmuş yani? komik de değil.

.sonra lucifer bunun içinde tanrısal güç olduğunu niye anlamıyor. yani birbirlerini fark etmeleri gerekmiyor mu? niye böyle sallıyorlar ki, ayıp değil mi? bir fantastik hikayesinin temeli olsun diyoruz, onun yerine sade geyik. arada aksiyon için bir iki özel güç sallaması ve bolca polisiye, bolca dedektif salaklığı.

.neymiş efendim puding üreticileri birleşiyormuş. pudingleri insanları zehirliyormuş, çalışanlardan biri de bunu engellemek için zaten ölecek kadar hastayken öldürülmüş gibi intihar edip şirketin araştırmasına vesile olmuş. arkadaş, şikayeti yok mu oranın? zehri falan bulamıyorlar mı? nerde bu devlet? birine haber etse olmuyor muymuş? kötüydü yani.

.charlotte tekrar cehenneme girmemek için iyi insan olma meselesini abarttı. o da çok abartıydı. kadın hem niye cehenneme gitti, bunu ilkin nasıl olaya sokmuşlardı onu da hatırlamıyorum ama saçmaydı işte.

.maze ve onun hikayesini de unuttular, çok dağınık ilerliyor. bir kaç koldan ilerletelim demişler ama her bölüm ayrı ayrı tasarlamışlar gibi, iyice yorucu oluyor böyle.

--- spoiler ---