17 Kasım 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e02:

Fans of Wet Circles

--- spoiler ---

.adamlar niye durduk yere alternatif evren meselesini getirdi ki? hadi getirdin diyelim pembe saçlı gay şovalye nedir abicim? komik bile olmuyor ki? ha böyle söyleyince komik belki ama kostümlere bakınca çocuk filmi gibi görünüyor.

.komedisini artıracağız diye ağır saçmalamışlar. çok bağırıyorlar, tüm olayları da birleştirecekler ama bütüncül geyiğini bu kadar çok yapıp güzel birleştirmezsen de bir anlamı kalmaz ki? şimdi ne diyeyim bilmiyorum. kötümser bir bekleyiş içersindeyiz.

.dirk olaydan nasıl kurtuldu? 50 yıllık çözülmemiş cinayetin arabasında ağacın tepesine nasıl geldi? oğlanı bul dediği mesele neydi? bunu hücresinde ziyaret eden mona mıydı neydi? o kim? niye kurtardı? oğlan kim?

.çok güzel sorular bunlar ama cevap yok, yavaş yavaş çözülüyor diye ama kurtulmanın iki dakika sonrasında polis geliyor yakalıyor bunları. en azından yeni polis komik bir şahsiyet, hep birlikte 50 sene önceki cinayeti çözmeye gidiyorlar.

.bu aşamada farah ile odayı araştırırken arkada bıyıklı abimiz, geçen bölümde büyücü kadının patronunu öldürmüştü. hayalet miymiş? nasıl yok oldu ne oldu böyle? karman çorman bir şey oldu işte.

.büyücü kadın da büyüleri ile oynuyor. havlayan köpeğini öldürttürüyor. çok üzüyor bizi çok, kocası ile sıkıntılı bir insan. kendi köpeği değilmiş ama kocası bundaki değişimleri fark etmedi diye onu köleye çevirdi sonra da köpekten kurtul dedi. ne yaptığını görmedik ama üzüldük.

.oğlu desen pembe saçlı şovalyeye vurdu kaçtı. araba kazası anlamında yani, diğer evren ile bu evren arasında bir geçiş var herhalde. dizinin başında da zaten eleman kaçan tipi yakalayamadım diye anasına dert yanıyordu. kaslı olan bir tip de benim hatam demeye getirdi. salak saçma bir şeydi yani. sonra da kehanetten bahsettiler, dirk gelecekmiş, dertler bitecekmiş.

.todd'ın kız kardeşi de elemanla birlikte takılmaya devam ediyor. görü görmeye tren altına yatıyor, sonra tüm hikayeyi birleştireceklerini anlıyoruz. herhalde dizinin tek komik olayı zenci tipin takside köpekle alı konması. nereye bağlarlar bilmiyorum ama bütüncül katil gelse de ortalığı birbirine katsa çok iyi olacak.

--- spoiler ---