23 Kasım 2017

bloodline s02e07:

Part 20

--- spoiler ---

.bu john'un karısı patlayacak çatlayacak diye beklerken iki flashback ile john'un katil olduğunu öğrendi. olay sırasında bunları uzaklaştırmış ve çocuğunu tehdit etmişti. şimdi marco bu tehdit meselesinin tam ortasındaydı. bağlantıyı kuramıyor mu? yani burunlarının dibinde, üstelik biraz şüphe de ediyorlar ama işte olmuyor demek. 

.şeriflik yarışında mevcut şerif olayı karıştırıyor ve sadece siyasi amaçlarla yapıyor gibi. belki o yüzden de olaylar çok belirsiz hale geliyor. belki de mevzu böyle ilerleyecek kim bilir, adamlar ne kadar süre öngördüyse, bölümler uzadıkça niye kimsenin anlamadığını daha iyi açıklamaları gerekiyor. üstelik aile içinden anlayanlar da var.

.neyse işte kevin ve meg tekrar ifadeye çağrıldı. kevin salağı panikleyecekti ama pürüzü düzeltti. alkol ve uyuşturucu problemlerinden dem vurup zaten ölmüş kişileri kullandı. en azından ben öyle anladım.

.meg daha çok zorlandı, panikledi gözleri yaşardı. sonra mevzuları düzeltmek için gitti marco ile düşüp kalktı. eleman da malın önde gideni, fark etmiyor işte. üstelik mevcut şerifin karısını dövdüğü zaman eve giden polis olduğunu da anlamıştı ama kullanmadı. olayı örtbas etmiş, terfi almış. bunların hepsi belli durumda.

.john aile içi şiddet görenlere konuşma yapmaya gitti. karısı da zaten bu konuşmadan sonra iyice anladı. ne alakaysa, john niye böyle bir konuşma yaptıysa. tek benim suçum demeye getirdi, kardeşlerinden bahsetmedi. işler karışınca hepsi çil yavrusu gibi dağılacak.

.geçen bölüm john'un ağzını burnunu kırdığı adam seçim bürosuna gelip olayları gündeme getirdi. sadece meg vardı. ne istediğini göstermediler ama işleri iyice karıştıracak. danny'nin izinden giden tipler gibi. çocuğu olsun bu adam olsun danny'nin yokluğunu aratmıyor. resmen diziye böyle bir ivme vermişler, olmuş da.

--- spoiler ---