23 Kasım 2017

Orphan Black s05e05:

Ease for Idle Millionaires

--- spoiler ---

.bu kadar olay var, aradan zaman geçiyor. bir de kafalarına göre karıştırıyorlar. sonra ayıkla pirincin taşını. şimdi genel hikayede açıklamaya gittiler diye tahmin ediyorum. bu işlerin başındaki pt denen adam ölümsüzlüğü arıyor, bu yolda da önüne ne gelirse kullanıyor.

.vakti zamanında genleri ile oynadığı bir velet gelmiş eline, onu yaratığa çevirmişler. genlerinde tüm hastalıkları yenen bir kod falan yazmışlar herhalde. ona benzer bir şey ama becerememişler. bu durumda klon projesinin içine genleri katmışlar ama kirada çıkmış ya da kalıtsal olmasını istemişler. artık neyse mevzu bunlarla alakalı.

.şimdi kızın genlerini kontrol edip, yumurtalarını falan alacaklarmış da bu kız ergenliğe geçmiş mi? neydik ne olduk? iyice karman çorman ettik işte. garip saçma sapan bir şey.

.cosima ve delphine geyiği de baydı iyice. birbirlerine güveniyorlarmış da şuymuş buymuş. diş kimindi dedik, bizim yaratığınmış. genlerine yazmışlar ki bu gen dizilişi fikri mülkiyetimizdir. cosima bunu görünce kafayı yedi. benim genlerimde de yazıyordur dedi herhalde. anlamadım neyse de, esas mevzu birinin genlerine böyle bir şey yazabilsek bile ona sahip olur muyuz? kanun korur mu böyle bir şey?

.neyse işte felix melix hepsi görünmedi. onların mevzusu avrupada kalmış, oralarda bir şeyler kurcalıyorlar. hepsi kira'yı kurtarmaya çalışıyor gibi. kira da büyüklerin oyununda oynamak istiyor, annesi de onun yanında olmaya çalışıyor gibi. ergen faciası yaşamadığımız bir dizi olması umuduyla izliyoruz bakalım.

--- spoiler ---