14 Ekim 2017

the whispers s01e04:

Meltdown

--- spoiler ---

.küçücük bir veledin ta nükleer santralin altına girmesi pek mantıksızdı, hem de evleri uzakta. bisikleti ile geliyor, borulardan falan giriyor. drill bunları oyun olarak yazmış, onları yapıyor ama işte hepsini becermesi biraz akıl almaz. ha yine de güzel oldu. babasını getirecekti, getirdi de, belki de bu drill o kadar kötü bir insan değildir.

.sonuçta uzaylı da olsa insan yani. üstelik tesisin patlamasını kendi lehine falan kullandı herhalde. patlatıp insanlığa zarar vermek gibi bir gayesi yok, zaten öyle bir gayesi olsa çocuklarla bunu yapması da zor olurdu. belki başka bir gündemi var, göreceğiz bunu.

.herkesin tesise akın etmesi ama engelleyememesi de iyidi. en azından bu kısmı güzel yaptılar. sean neden geldiğini bilmiyor, doktora kötü bir şey yaparsam vur diyor. meğer oğlunu kurtarmak için gelmiş. tabii hepsi bir arada gelmeli miydi? birinden biri gelmese belki olayları engelleyebilirdi ama en başından itibaren ortaya çıkması da planın bir parçası gibi, karışık yani.

.neyse ne olduğunu açıklamayacaklarsa işimiz var. bu böyle gidecek, daha ilk oyun diyor. çocuklara ne olduğu belirsiz. hala drill diyen var ama dikkate alan yok. en sonunda claire oğlunun da drill manyaklarından biri olduğunu öğrendi. tekrar duyduğunu, konuşabildiğini de öğrendi. bunları geride bıraktığımız iyi oldu tabii.

.diğer taraftan bir aldatmaca olayı var. adam hala bu karıyı seviyor. en son kendini feda edecekken kafaları yedi, kendini yerden yere vurdu. diğerleri de bunu görmüştür herhalde.

.başkan mıydı? üst düzey biri buna özel görev vermişti. hepsinden haberdar olması gerekir. olayları bu aldatma döngüsüne sokmazlar diye umut ediyorum.

.minx denen kızcağız oyuna neden devam ediyordu? onu unuttum. bütün olaylar onun başının altından çıkıyor gibi ama drill neden oğlana talimatları yazdırmadı da kıza yazdırdı onu da hiç anlamadım, meşgul falan dedi, hiç açıklayacaklar gibi durmuyor böyle şeyleri.

--- spoiler ---