31 Ekim 2017

the walking dead s08e02:

The Damned

--- spoiler ---

.iç sıkıcı bölümler oluyor. o kadar aksiyon var ama yapamıyorlar. adamlar dramı daha iyi yapıyorlarmış herhalde. şimdi aksiyon içine dram serpiştirelim diyorlar ama iyice boku çıkıyor. normal güzel bölümlerine kıyasla zaten devamlı bir mermi sıkımı şeklinde ilerliyor.

.ulan bu kadar cepheneyi nerden buldunuz? hadi diyelim cephane var, hepsini negan'a mı harcayacaklarmış? bitince ne olacak? dünyanın tek kötüsü negan mı sanki? üstelik milyon tane insan öldürdüler ve şimdi bunun muhabbetini yapmaya başladılar, iyice karın ağrısı olacak.

.jesus teslim olanları öldürmüyor. az daha biri bun gebertecekti. sonra tümden hepsini teslim aldılar. o ara morgan kurşundan kalkmış öldüre öldüre geliyordu. rick'in hepsini öldürmeliyiz, sağ bıraktıklarımız dönüp bizi öldürür demesini hatırlıyordu. hani bir fikir birliğine varın bari de öyle hareket edin. bu kadar basit bir konuda fikir birliği yoksa ne anladım ben bu saldırıdan.

.zaten ağır silahlar konusundaki istihbarat da yanlış çıkmış. rick yakalandı gibi görünüyor. bölüm başları ve sonları salak salak surat yakın çekimleri ile geçiyor. yakalandılar mı? ne oldu? bunun merakını yapalım demişler ama bok gibi olmuş. senin ben merak ettirmene sokayım yani. mevzu bu mu? ya ölecekler ya kalacaklar, önemli olan zaten nasıl olduğu?

.şimdi daryl ile birlikte aynı yerde silah arıyorlar. rick bebeğin babasını öldürüyor. ne alakaysa şak diye bebek mevzusuna geçiyoruz. herhalde istihbarat yanlış. atlantada sen de vardın diyor ama ora nere, bu adam kim bilmiyoruz. insan bir flashback yapar, onu da mı hatırlamamız lazım yani? negan özel proje bebekleri mi? hepsi oğlu falan mı? nedir yani? bir şey anladımsa ara'bolayım, belki açıklarlar sonraki bölüme artık.

.neyse işte diğer tarafta kaplanla adam öldürüyorlar. haber gitmeyecek diye sevinirken haber üzerine bodozlama dalmanın gülümsemesini yaşıyorlar. gay çift ve diğer figüranlar da en çok ölünecek yere gelmiş, devamlı bir tarama, bölüm başından sonuna tarama ve bir kaç insan ölümü, gay'in böğründen vurulumu ve öyle salak salak işler işte. hepsinin planını sonra mı açıklacaklar? negan'ın kaç yeri var? kilit yerlere mi saldırmışlar? mevzu ne tam olarak? önden açıklasalar daha iyi değil miydi?

--- spoiler ---