31 Ekim 2017

the whispers s01e09:

Broken Child

--- spoiler ---

.pek olmuyor, tam yapamamışlar. güzel başlamışlar ama sonunda geldikleri nokta pek iyi değil. iyiye de gitmiyor gibi. mesela veletlerin tutup bu kadar ajanı devre dışı bırakması çok saçma, elektrikleri bu kadar kontrol edememeleri de çok saçma. her taraf elektrik belki ama şalterler kapatılabilir, şalter kapatılıyor ama geri açılabilir yapıyor. ulan geri açılabileceğini de düşünüp kablo sökülemez mi? bir kilit takılamaz mı? ne bileyim drill düşünüyor ama bizim iyiler düşünemiyor. biraz salakça haraket ediyorlar.

.diğer taraftan izlenebileceklerinden habersiz savunma bakanına söylemeyelim diyorlar. adam her şeyi görüyor, gidiyor başkana böyle böyle diyor. bu da çok saçma geldi. kendi çocuklarını korumak için dünyayı mı yok ettirecekler?

.ilk drill çocuğun içine girmiş, kardeşi de onu özel tasarladığı yıldırım çekici ağacın içine koyup öldürmüş. bu planı nasıl yapmış? nerden bilmiş öldüreceğini? denemiş mi sadece? nasıl bir manyaklıkmış ki bu?

.şimdi bizim tüm ekip bunu yeni öğrendi, tek yapmaları gereken bir çocuk feda etmek. o da drill'in seçeceği çocuk. drill bu olayı bilmiyor demek. ilk drill de bilmiyormuş. şimdi bunu öğrenirse ki çok da zor değil öğrenmesi, tüm plan suya düştü demek.

.uzaylı istilası meselesi bir yerde geldi tıkandı, drill meselesi de elektriklerle ilerlemesi ve çocukları manipüle etmesi de öyle ilerlemiyor artık. derdi dünyayı ele geçirmek ise çok daha iyi planla gelmelilerdi. en azından çocuklarla yüksek mevkideki insanlara bir şeyler yaptırabilirdi. şimdi önce beslendi sonra sinyal gönderdi gibi duruyor da hala çocuk ve aile dramı devam ediyor. çok ufak bir daireye indi olaylar. en son de işte çocuk feda eder misin etmez misin kısmında kalacaklar. kötü olacak gibi duruyor. yazık edecekler.

--- spoiler ---