13 Ekim 2017

the strain s04e07:

Ouroboros

--- spoiler ---

.koskoca abraham abimizi öldürdüler, yediler bitirdiler. adam ölürken bile nağme yaptı. latince mi konuştu neydi öyle? ha daha ölmedi, bir bölüm daha ölmez belki ama çok da vakti kalmamış olabilir. zaten 95 yaşındaymış. yaşlı adam konuşurken felç geçirecek diye korkuyorduk, tam da bu bölüm kriz geçirdi. tam o an eph geldi yardıma ve işler karıştı.

.tabii tam o son anda gelme olayı biraz salakça, adam yiyeceği ile oynuyor. dilini çıkartıyor, tam yiyecek bir şey yapacak. gus geliyor, olacak iş mi? diğer taraftan eph ile zenci karı hemen bunları nasıl buluyor? anlamadım hiç.

.bir de bölümde yeni gelen tiplerin hepsini öldürtelim demişler, gus'un kuzeni. eph'in zenci arkadaşı, hepsi öldü. abraham ve tabii alman abimizle birlikte ölüler çoğaldı. alman salağı ölmeyi kafayı koymuştu. efendi önünde öldür beni demişti. abraham kazanır diye tekrar savaşa yollamıştı ama öldü gitti. o kadar konuşmasa, tanrın nerde muhabbeti o kadar yapmasa belki başarılı olabilirdi. olamadı işte.

.abraman abimizin dualar muhabbeti hoştu. belki bir yere ulaşmıyor, belki gereksiz ama en azından kendini kopartmıyorsun ve alçakgönüllü olara kalıyorsun diyor. diğer türlü sapıtırsın demeye getiriyor. haklı olabilir, allah affetsin dua etmek lazım.

.tabii neye ve ne duası orası ayrı, değişik bakış açıları güzel oluyor sadece. yoksa bir anlamları olduğuna inanmak ayrı bir delilik. 

.fet ve quinlan diğer tarafta nükleer bombayı şehre getireceklerdi. adamlar şehre girmesin diye tüm köprüleri ve tünelleri havaya uçurmuşlar. bir yol bulurlar. gemiyle falan getirirler. yani biraz saçma bir önlem olmadı mı? ha çok zorlaştırdılar işleri ama yeterli değildi, adamları direkt bulmak daha iyidi.

.expanse dizisinin sakallısını da ikinci karakter yapacaklar sanki, eldricth palmer meselesini de ondan sıkıştırdılar galiba, o bile  yapamazdı derken efendi bozuldu. efendinin içinde kıpırdıyor mu yoksa bizim salak zengin?

.adamın aradığı formülü abraham vermediydi. ondan sonra işler çok karıştı, karşı tarafa geçti ve olaylar berbat oldu. şimdi kendi ömrünü uzatmak için çok değerli formülü salak adam eph'e verdi. neye yarayacaksa artık? ölüp gidecek.

--- spoiler ---