19 Ekim 2017

the gifted s01e03:

eXodus

--- spoiler ---

.adamların altı bölümü var ama akmıyor resmen, yani bölüm akıyor hadi iyi güzel de konu akmıyor. şimdi sezonunda sadece hapsedilmiş kızı kurtarcaklarsa oho işimiz var, bunun için pek izlenmeye değmez. daha büyük bir şeyler olmasını bekliyoruz. o kadar yatırım yapmışlar, daha iyisini yapsınlar.

.savcı baba mutant kardeşleri satacak mı satmayacak mı? biraz olayı basitleştirdiler sanki. alphas dizisinin sarışını yine benzer bir rolde karşımızda, kendisi ile tanışıyor. sonra mekanlarına gitmek için minibüse biniyor. o vakte kadar bir şey yok. sonra kızcağız oralara gideceğiz de güvende olacağız derken artık daha fazlasını kaldıramıyor ve minibüsten atlıyor. neyse ki kimse yakalanmıyor, bir şey olmuyor.

.diğer taraftan anne karakteri savaşmadan sorunu halletmeyi düşünüyor. sanki mümkün, bir kere sen aksiyon dizisindensin, böyle bir şey olabilir mi? neyse denemeleri kötü değildi. mahallenin tutumunu da beğendim. ergen veledin devamlı kendini öne atmasına biraz ayar oluyorum artık. tamam gücü özel olabilir ama ergen atakları ile uğraştırmasınlar.

.hepsi birlikte dayısına geçti, kuzenleri ile muhabbet sırasında salak salak işler, yaptığı bir olaydan heykeli parçaladı. onu da internete koyunca kapılarına dayanmışlar işte, olaylar bundan ibaret.

.normalde bunlar kendi mekanlarında ışınlanma yapan kızı eğitiyorlardı. o da pek kendini salmış, hiç sevdiği yokmuş. e ortamda bir sürü adam var yamayın işte birini. nedir romantik hikayeniz arkada.

.hapisteki kadın da kendini zorlayıp kapıyı kırdı ama dağıdı, ağız burun kanadı. bir de hamile. salak salak işler peşinde. işbirliği falan da yapmayacak orası belli ama salak saçma bir hapishane meselesi.

.artık başımızda nasıl bela varsa 35. dakika civarında diziyi yarım bırakıp, yarım bıraktığımı da unutup bir de yazmışım. sonraki bölüm özetlerinde oha lan bir bölüm atladım mı diye şüphe edip tekrar bu bölümü indirip son kısmı izleyince acı gerçek ortaya çıktı. meğer son kısmı izlememişim, izlediğim versiyondan mıdır diye de şüphe ettim ama on dakikalık fark olmaz herhalde.

.esas aksiyon bu kısımdaymış. dayılarından kaçan araba, portal ile peşindekilerden kurtuluyor. portal açan kız ve takipçi eleman birbirini öptüğü anıyı, anı aşılayan kız tarafından diğerine aktarılıyor. böylece işler çorba oluyor.

.bir de savcı bey ve kızcağızı başka yere nakletmişler, artık hepsine bir kurtarma operasyonu şart olmuş, bu da kesin yani.

--- spoiler ---