12 Ekim 2017

the gifted s01e02:

rX

--- spoiler ---

.hikayeyi çok orjinal yapamayacaklar gibi ama tiplerin hepsi iyi, o yüzden içime sindi diyebilirim. en azından çok uzatacakları bir durum yok. altı bölüm bir sezon gibi görünüyor. bu şekil yirmi bölüm gitse sıkıcı olabilirdi ama şimdi yoğun şekil süper güçlü aile dramı yapınca ilgi çekici olacak gibi.

.bir de işte farklı insan meselesi, mutantlar üzerinden ırkçılık meselesi göndermeleri yapıp duruyorlar. milletin suriyeli derdi var, bunlar mutantlarla uğraşıyor işte, farklı diyarlarda yaşıyorlar.

.şimdi baba karakteri ailesini korumak için mutant kardeşlerini sattı. ailesi bu işe çok bozulacak, zaten aykırı kızı mutantlar için çok uzun zamandan beri bir şeyler yapmaya çalışıyormuş. ezilen halk olarak dertlenmiş, mutantlar yönetsin dünyayı. x-men'de olaylar daha asil idi. adamların okulu vardı, dünyayı ele geçirmeye çalışan magneto'muz vardı. bunlar pek ezikler.

.sentinel meselesi hepsini kontrol altına almış mı? insanlar yine evrimin üst basamağı gibi davranmış. güçlerini baskılamasa da algılayıp şok veren alet yerleştirmişler. tabii niye mutant ile normal insanı aynı hapsaneye koyuyorsun ki? hem kadın hamile, dayak atıyorlar, karnını tekmeliyorlar. bu insanlar da çok acımasız canım.

.bir de veledin durumu var gibi duruyor. özel güçleri çok nadir olacak, ortalık iyice karışacak. teleportlu kız kendini kaybedip ortalığı birbirine kattığında ilk ablası portalları kapattı, sonra bu velet kendini ortaya atıp herkesleri savurdu. bu da bir yerlerden izlenmiş gibi, hemen heyecanlandılar, o tip de tanıdık bir tipti. hangi dizide nerde oynaydıydı unuttum. 

.hemşire kadın, esas kadın oyuncu olarak insan kahramanı ve özverisini canlandırıyor olmalı. mutant dizisinde esas iki karakter insan kalacak gibi görünüyor, bu da bir şey. en azından gerçekçilik katıyor.

--- spoiler ---