12 Ekim 2017

american horror story s07e06:

Mid-Western Assassin

--- spoiler ---

.vallahi adamlar yapmış, lafları boy boy kazımışlar. karşıt görüş getirmişler. yememiş içmemişler düşünmüşler gibi olmuş. baştan beri korku ile yönetilen toplum eleştirisi vardı. gündem bu, dünya bu halde. ona şüphe yok.

.esas karakterimiz hem muhafazakar gibi görünüyor ama hem değil, hem dünyayı değiştirmek istiyor ama olaylar çok karışık, suç oranı yükseldi diyor ama araştırmamış. karşısında kadın aksine bu yıllarda düştü sadece buradaki istisnai bir olay diyor. bağımsız aday olarak karşısına geliyor ama pat diye intihar notu yazıyor. kimse inanmaz deyince, ne dese beğenirsin (like) facebook'ta yazıyor diyor. güzeldi işte daha ne olsun?

.başta suikast görüntüsü ile başlıyor. kai'nin seçim konuşmasında vurulması gerekiyormuş. bu sarı manyak kadının kocası polisleri çağırdığı vakit ben ölü vücudunu taşıyorlar gibi hatırlıyordum. sadece kayıp haberi verip ortalığı kana mı bulamışlardı? neyse artık o kadar hata yapmamışlardır herhalde, yanlış hatırlıyor olabilirim. işte o kadının geçmişine indik biraz. kai'ye pek aşık olmuş. kai de ona söyledi lafları herkese söylemiş. bunu duyunca kıskançlık krizine girip olay çıkarmış. derken bu kafadaki bir insanı intihar suikastçisi yapmış. nasıl konuşuyorsa artık eleman bilemedim.

.yani bir taraftan çok iyi diğer taraftan güzel abartmışlar gibi olmuş. belki fazla gelen yerler fazla olabilir. mesela rakibi kadını öldürürken de elinde barut izine bakmazlar mı? hakkaten intihar olarak mı kabul edilmiş hemen? bunlara pek girmemişler.

.kai'nin psikiyatrist abisinden kimsenin haberi yok gibi. işte sarı manyak karı ally salağına olayları anlatınca polise gitmek yerine doktoruna götürdü. hani kendisi deli ya zaten onun elinden çıkan silah ve onun laflarına kimse inanmayacak, daha önce de şiddet eğilimi vardı. plan olarak baktığın vakit kusursuz hakkaten, güzel bir senaryo yapmışlar.

.lezbiyen karısının meselesi de çocukla ilgiliymiş, bir insan nasıl bu kadar kötülük yapabilir, iyi bir insan nasıl kötü olur meselelerinden de güzel yakalıyorlar. çocuğu için yapar ülen işte. karı kıskançlığına gizli güzel göndermeler var, çok acayipler.

.serinin gidişatı çok iyi ama finali pek bağlayamıyorlar. bu sezon coştular, altıncı bölümde esas karakterini hapse mi atacaklar? nasıl ilerleyecek? bu kadın palyaçolardan korkmazsa ne yapacaklar? planı büyütebilecekler mi? bunlar biraz soru işareti. bunun iddiaları ve soruşturması olması gerekir. ha tabii konuşma yapılan alana nasıl silahla insan girebiliyor diye de sormak lazım, güvenlik toplumu olmayınca mı böyle oluyor ki?

--- spoiler ---