29 Ekim 2017

supernatural s13e03:

Patience

--- spoiler ---

.normal moda döndük, aman sen de beci hikayeler başladı. neymiş efendim wraith varmış falcı severmiş. psişik kafası emiyormuş. dean ve jody intikal ediyor gerekeni yapıyor. saçmaydı yani.

.psişik sarışın ile başlıyor. kadın çok safmış, kapattıktan sonra gelen adamı fark etmeyip kurban olmuş. zaten enerjisini okuyana kadar da fark edemiyormuş. adam enerjisini okumasına müsaade edip sonra öldürüyor.

.zaten bölümün en boktan kısmı esas kötüsüydü. ne özelliği varmış ki bu canavarın bu kadar? normalde iki saniyede yakalar paketlerlerdi. adamlar lucifer ile uğraşıyor, çerez niyetine iblis dövüyor falan yani.

.bu durumda olan biten salak saçma hikaye olsun diye kaktırmaları işte. oğul annesine küsmüş, torunu babannesini görmeden büyümüş. öldükten sonra mesajlar göndermiş gibi olmuş, bir anlamda tüm ihtimalleri görmüş, kendi ölümü ile diğerlerini kurtaracağını fark edip bunu gerçekleştirmiş, biraz saçma ama işte mecbur n'apacaksın?

.derken son kısımda dean seri bıçaklanıyor, jody ölüyor, bunları görünce eh tekrar yaşanacak o vakit diyoruz. jody'de öldürürler, salak saçma bir şekilde dean de ölebilir ama şimdi değil. kızcağız olayları görüp güya uyarıyor. yaratığı öldürüyorlar ve bitiyor.

.diğer tarafta sam jack ile uğraşıyor. güçlerini kontrol etsin diye minik adımlar ama velet kafayı yemiş. dean seni öldüreceğim dediği için çok kötü olduğunu düşünüyor ama baktığın zaman kötü bir insan işte. neyin yaygarası bunlar?

.yetmezmiş gibi velet arkada bunları dinlerken, en azından ulu orta onun hakkında bağıra bağıra tartışıyorlar. sam ben kötüyken beni kurtardın diye böğürüyor, dean sen değerdin, o değmez. castiel falan onun sevdasına öldü diyor. o an veledin gözler yanıyor ve castiel'i hiçliğin ortasında (siyah bir fonda) görüyoruz. kim bilir nerelere gitti. geri gelecek mi? o geldiyse bari crowley de gelsin diyerek bitiriyoruz ama işte son beş dakika. fazla da keyif vermiyor.

--- spoiler ---