21 Ekim 2017

supernatural s13e01:

Lost and Found

--- spoiler ---

.bu kadar zamandan sonra aynı tripleri yine ilgi ile izletebiliyorlar ya helal olsun diyorum. bir bölümün nasıl geçtiğini anlamadım. baktığın zaman cass kaçıncı ölümünde, ölmediğini ya da geri geleceğini düşünmekteyiz. diğerleri de aynı şekil ama her seferinde ölmüş gibi üzüyorlar. 

.şimdi jack çıktı başımıza, dünyayı yeni öğrenecek süper güçlü yarı melek yarı insan bir kardeşimiz, dış dünyadan korumak için hemen büyümüş. castiel'i de ölümden döndürebilir mi dedik ama teşebbüs bile etmedi. güçlerinin farkında değil. haliyle böyle gibi, fena olmadı. tipi de fena olmadı. castiel'i baba gibi görüyormuş, nerdeyse onun gibi konuşuyor. benzer muhabbetler castiel melekler arasından insanlığa karıştığı zaman da yaşanmıştı.

.hepsi iyi güzel derken dean yine fazla bunalımda, sam yine fazla iyimser. ilkin jack ile karşı karşıya konuşacaktı. dean geldi hemen kafaya sıkacaktı. tepkisel bir güç, ortalığı kattı karıştırdı, çıplak şekilde oradan ayrıldı.

.bir fast food mekanına gitti, çıplak şekilde ortalıkta baba diye dolaştığı için şerife haber verdiler. yeni bir tip mi derken, tek bölümlük bir şerif geldi herhalde. çocuğun üstünü başını giydirdi. bizim kardeşlerde hemen arkadan geldi. öncesinde dean tanrıya dua etmiş, sarhoş kız da melektir dediydim, bir numara vardı onda. melek çıktı. dean de elini tanrısal kızgınlıkla yaralamış.

.öyle işte her şeylerini kaybetmişler, cass'i yaktılar vedalaştılar. jack'i yanlarında götürecekler. öldürme yolu bulana kadar bizimle dursun diyor. çocuk iki metre ötede. sesleri falan duyamıyor mu yani?

.bunlar arasında bir muhabbet doğarsa crowley muhabbeti gibi mi olacak? onu bile geri çağırıyordu. o da kendini feda ettiydi sanki, pek muhabbeti edilmedi.

.lucifer diğer tarafta anaları ile aşık atacak gibi görünüyor. oradan kurtulmak için yardıma ihtiyacı varmış gibi görünüyormuş. adamı çıkarmadıkları iyi oldu, iki dakika muhabbetine maruz kaldık, içimiz açıldı. lucifer reis, üşüyoruz.

.adamlar tutmuş formülünü on üç sene sürdürmüş, aynı şekil devam edecekler herhalde. iyiler güzeller. metallica ile falan başladılar, ne desem boş, boşa da yazıyorum. farkındayım canım o kadar da delirmedim.

--- spoiler ---