30 Ekim 2017

Stranger Things s02e03:

Chapter Three: The Pollywog

--- spoiler ---

.çok sıkıntılı işler, böyle insanı üzen şeyler yaptılar. adamlar iyi yaptı. güzel de yaptı. bir diziye insan ancak bu kadar gerilebilir. şu yeni gelen anne sevgilisi muhtemelen kötü bir karakter, will'e kaçmamasını söyleyerek bilmeden kötülük yapmış değildir. öyleyse bile fark etmez. bu sefer kaçmadı ve yaratık içine girdi. muhtemelen içine girmeye çalışıyordu, gerçek dünyaya ancak böyle girebilirdi.

.geçen bölümün sonundaki olay da will'in geçen sezon sonu içinden çıkan yaratıkmış. az biraz büyümüş. will'e karşı biraz tepkiliydi. belki iyidir hakkaten. dustin manyağı hemen sahiplendi, hemen bağlandı. en son yakaladılar, şapkasında sakladı.

.mike ile eleven çocukluk aşkı olayının da bokunu çıkardılar. eleman çocuk günlerine göre çok uzun zaman dilimi kıza ulaşmaya çalıştı, kız aynı şekilde çok uzun zaman dilimi elemanı görmeyi bekledi. sonra bir gün kuralları çiğnerek okula gitti. ne görse beğenirsin? yeni kızla kaykay takılmalarında. tabii ki kıskandı, kızı kaykaydan düşürdü, ortamdan kayboldu. sanki olayı bu yani. bunların hepsini geri alsınlar, veletler mutlu olsun. adamı deli etmesinler.

.şerif ile eleven arasındaki olayın detaylarını da vermişler. bu eleven nerden geldiydi? onu hatırlayamıyorum ama şerif diğerlerinden saklıyor. dedesinin kulübesiymiş. kız koyduğu yemeklerden sonra şerife gelmiş, şerif de onu saklamış. nerdeyse bir sene saklanmışlar. kimselere görünmeme kuralları konmuş. sonra diğerlerini göreceksin demiş ama ertelemiş. işte bugün kız iyice kızıp dışarı çıktı. çıkarken de bir kadın ve çocuğuna rastladı. öyle kandırmak yerine korkutucu işler yaptı. sanki gelin beni yakalayın der gibi, olmadı yani. biraz daha akıllı hareket edebilirdi ama işte hem küçük, hem uzaylı gibi anasını satayım.

.neyse bal kabağı olayları araştırmaya verildi ama şu tipini sevdiğim doktorunu gördükçe sinirlerim kalkıyor, adamlar bir şeyler yapıyor ama ne? telefonları dinliyorlar zaten. diğer tarafta ölen kızın ailesine ulaştılar. niye telefon açıyorsun? evlerini de dinliyorlardır ama işleri karıştıracaklar orası belli.

.en azından hızlı ve güzel akıyor, gerginlik dozu güzel bir seviyede. will'in olayını nereye bağlarlar bilmiyorum ama olaylar ciddi karışıklaşacak. geçen sezon elemanı almış götürmüşlerdi şimdi bedenini ele geçirmişler gibi oldu. hepsi ekip olsun yensin şu garip şeyleri.

--- spoiler ---