29 Ekim 2017

Stranger Things s02e02:

Chapter Two: Trick or Treat, Freak

--- spoiler ---

.bağlantıları biraz daha kurdular. geçen sezonda eleven yaratığı öldürmüştü. olaylar oradan başladı. yaratığı öldürdüler diye her şey bitti diye düşünüyorlar ama işte will daha büyüğü geliyor modunda, annesi çizdiği resmi görüyor. pat diye diğer evrene geçiyor. sıkıntılı durumlar devam ediyor.

.eleven olaydan sonra kaçmış, bir delikten geçiş yolu açmış. oradan bizim oğlanların evine gelmiş. yetkililerin olayı örtbas ettiğini görmüş. hepsini sorguya çektiğini eleven'ın ruslarla ilgisi falan olduğunu söylemişler. ruslar deney yapıyormuş da şöyledir böyledir. hepsi gizlilik konusunda uyarılmış. 

.derken ormanda aç kalmış, sincap öldürmüş. adamın tekini bayıltıp kıyafetlerini almış. şerif ile ne ara karşılaştığını göstermediler ama en son eve doğru yürüyordu. herhalde şerifin eviydi, orada saklandı. belki diğer olayları da gösterirler.

.şimdi herkesten uzakta cadılar bayramında takılıyor. canı pek sıkılmış, şerif erken geleceğine söz veriyor. hayalet kıyafeti falan komikti aslında ya neyse işte, kimse görmez mörmez diyor ama riski alamıyorlar.

.şerif de bozulan bal kabakları mevzusunun kötü bir şey olduğunu anlıyor. ortalık karışmış, boyutlar büyümüş, vakti kaçırıyor falan filan ama kız gitti derken evde hala bekliyormuş. bir şekilde mike ile iletişim kuruyor gibi. geçen bölümdeki konuşma gibiydi ama ne bileyim zaman üstü mü oldu ne oldu? bir en castiel ile aynı yerde dedim ama dizilerin hatları karışmış, bununki biraz daha sulu bir yer.

.mike'ın ablası kafaları yiyor, kendini içkilere vuruyor. salak sevgilisi ile kavga ediyorlar. peşinde will'in abisi var. getiriyor yatağa falan yatırıyor. çok centilmen bir oğlan. salak salak işler ya uzatmasalar bari.

.uçuk abi ve yeni gelen kızıl saçlı kız da bizim oğlanlarla takılıyor. herhalde ezmeye çalıştıkları için suçluluk ile bunu yapıyor ama will'in olaylarına biraz denk geldi, bu tipleri de aksiyona katacak gibiler.

.alternatif evrende de işler karışık, bir şeyler patladı. içeri girip değiştirdiler. dünyanın sonunun geldiği konusunda hepsi dikkat etti ama henüz bir şey yapan yok. ikinci bölümdeki gerginliği devam ettirseler çok tatlı olacak. ilk bölüm gibi devam etmemeli.

--- spoiler ---