17 Ekim 2017

shameless s04e12:

Lazarus

--- spoiler ---

.iyidi hoştu da ne bileyim fazla bunalıma soktu. adamların hayatları düzgün gitmiyor, gitmeyecek. şimdi ian'da anasının hastalığı varmış. bipolar bozukmuş, monica gibi kendini kesebilir. mickey bir hayli endişe etti. gay çiftimizi pek kanıksadık, pek sempatikler. sevgi dolular resmen. yok artık daha neler.

.frank için kavga ediliyor. sheila ve kızı frank için birbirlerine girdiler. sonra carl geldi aldı götürdü babasını, bir şişe alkol de verdi. tanrısına meydan okudu. şöyle sapa bir yerde, ölmedim ülen diyerek yapılacak iş mi?

.yeni karaciğerini mahvedecek, vücudunun organını reddetmemesi için gereken ilaçların etkisini azaltacak, bir böbrek de eksik. saçma yani. ha bunu abartacaklarını tahmin ettiydim, frank içkiyi bırakırsa dizi biter herhalde.

.sezon sonu sürprizi olarak jimmy'i getirmişler. bu sefer de jack adında kendisi. eve baktı gitti, daha içeri girmeyecekmiş. bir ara girer mi? hikayeye katacaklar mı yoksa öyle heyecan olsun diye mi gösterdiler orası meçhul.

.fiona salağı hapisten çıktı. saldırgan olmayanları salıyorlarmış. ondan böyle olmuş. pek duygusal anlar yaşandı. debbie falan iyi rol yapmış. üzdüler. bir de fiona'nın hapisten çıkış müziği de hoştu sanki. şu lafı yazdıktan sonra tam versiyonuna baktım da o kadar iyi değilmiş. demek dizinin havasından daha iyi gelmiş. birbirlerini etkiliyorlar tabii.

.lip oral ve analcı sevgilisi ile işleri büyütüyor gibi. üniversitede takılıyor öyle. vizelerinden de geçmiş. fiona ile kapı önü sigara dertleşmeleri yapıyorlardı. garipler işte ama bu halleri insanı mutlu ediyor. ferahlatıcı.

.mandy bunun için üniversite başvurusu yaptıydı. onun vasıtası ile kazandı gitti. geldi bir tane yere, garson kız bu. yanında kostümü ile başka kız oturuyor. zor şartlarda çalışıyor. zaten ağız burun dağılmıştı, makyajlı falan. iyi idare etti. garip bir hadise bu da. iyi vurguladılar.

.dört bitti, beşe geçeriz artık. eskisinden daha iyi akıyor. ya biz alıştık ya dramları o kadar boğmuyor. belki de fazla kabullendik bilmiyorum. sabrettiğimize değdi diyebilirim.

--- spoiler ---