29 Ekim 2017

lucifer s03e04:

What Would Lucifer Do?

--- spoiler ---

.lucifer'in kimlik bunalımından biraz sıkılmış bulunmaktayız. dördüncü sezon hala şeytan kendini bulamadı. bu nasıl oluyormuş böyle? bu kadar üzerinde durmaları tekrar gibi oluyor. ha baba figürü ve olayları buna bağlamaya çalışıyorlar ama yine de olmuyor.

.bu yeni gelen smallville yoksa tanrıyı mı oynayacak? bir gariplik var bu adamda ama neye bağlayacaklar bakalım, chloe'ye kötü davranıyor gibiydi. meğer onu kolluyormuş, sonra onun için bir mermi yedi, hepsi güler yüzlü şekilde devam etti.

.lucifer ve kardeşi birbirine pek bağırıştı. amenadiel imtihanının lucifer olduğunu düşünüyor, onun tipine girip bir şeyler yapmaya çalıştı. bölüm ismi de buradan geliyor. komik mi oldu? pek olmadı. biraz salakça oldu sanki.

.mevzu sadece arkasını kollamasıymış. adam öldürmesi önüne geçti. lucifer sadece cezalandırıcı değil ki? bu nasıl dini inanç arkadaş. her neyse lucifer yine kafalar gitmiş, kendini arıyor. bunaldık biraz bundan.

.yargıç karısı ile muhabbeti fena değildi. geçen bölüm sonu tekrar oyuna döndüm diyordu ama hala polisçilik oynuyor. bu hikayeye buradan devam edecek gibiler, keşke normal şeytan işlerine dönseler daha ilgi çekici olabilir.

.dedektiflere de az az dönebilirler, bu şekilde ne alaka birader diyor insan, ha türü bu tamam da niye bu? onu sormak lazım asıl. çok zor birleştiriyorlar.

.neymiş efendim rehabilitasyon merkezi varmış da orada uyuşturucu yetiştiriyorlarmış da kızın teki yanlış yerde olduğu için işin başındaki kişi tarafından öldürülmüş de kaçan erkek arkadaşı sanmışlar da kötü asla değişmezmiş, insan yedisinde neyse yetmişinde oymuş da bu yani. luci de kendine yonttu meseleyi, biraz tiksindirici derecedeydi artık.

.maze'i yine unuttular. esas kötüyü güya oraya koymuşlardı ama bir orda bir burada yapacak gibiler. bilemiyorum artık.

--- spoiler ---