4 Ekim 2017

lucifer s03e01:

They're Back, Aren't They?

--- spoiler ---

.yeni sezon gelmiş, hızlı gelmiş. sevgili şeytanımızı melek yapmışlar. zaten melek gibi adamdı, tam anlamıyla melek olmuş. şeytan yüzü gitmiş. kanatlar kalıcı hale gelmiş. heyecanlanınca pat diye çıkıyor kanatlar.

.çölde bittiydi, kanatlar vardı. ağız burun gittiydi. oradan başlattılar. yine komedili giriş. adamın teki zırhlı araç kaçırmış. onun yolunu kanatları ile kesti, adamla anlaşma yapıp tekrar olaylara aktı. iki gündür yokmuş zaten kimse yokluğunu fark etmemiş.

.kim bu arkadaşı kaçırmış. kim kaçırabilirmiş? sinnerman adlı bir kötü getirecek gibiler. önce allahlarından şüphe ettiler. babaları böyle şeyler yapmazdı herhalde. daha karanlık bir şeyler var ortada. daha şakacı gibi duruyor. kanat kesip de yenisinin çıkması nedir yani? güzel aslında.

.derken ine decker'a kendini göstermeler için karşısına oturtmalar. yüzünü göstermeye çalıştı, onun yerine çıkarsana güzelim kanadını değil mi? salak canavar surat gösterecek daha kötü değil mi? 

.neyse suratını almışlar, çok içerledi bu duruma. kendisini ilk başta kaçıran tipleri bulup güzel bir ders verdi. oradan işleri sarpa sardıran tipe ulaştı. elemanın tekine şaka yapacaklarmış. luci'nin kanadını görünce korkup kaçmış. geride eleman kalmış, sıcaktan susuzluktan ölmüş. böyle de bir polisiye yaptılar, komik hoş. böylesini yapsınlar can kurban.

.bundan fazla bir şey yapmazlar gibi. amenadiel'in durumuna ne ara gelecekler. adama ne oldu? tanrı lucifer'i bile affettiyse beni de affeder diyor. olayların affediliş olduğunu düşünüyor. lucifer anasının akibetini emojiler ile anlatmış. bu kısıma gül gül öldük. iyidi yani. kendilerine has bir komiklikleri var.

.bir de yeni amir getirmişler. smallville'in smallville'i adam ne kadar yaşlanmış böyle. lafları diziye uygun ama ilkin tanıyamıyor insan. yıllar geçiyor hakkaten.

.maze ortalarda yoktu. kendi kanadını kendi kesti. onu da getirsinler gari. ekip tamam olsun. adli tıpçı kıza fazla rol veriyorlar. ona buna yavşıyor. bir haller olmuş. sempatik yine de, sıkıntı yok.

--- spoiler ---