4 Ekim 2017

the exorcist s02e01:

Janus 

--- spoiler ---

.adamlar altyazılara ulaşmayı zorlaştırdılar iyice, deli ediyorlar beni. komiğin biri yoruba dilinde yüklemiş. türkçe çevirip nijerya dilinde niye yüklemiş acaba, nasıl ulaşacaktık ülen diye düşünürken, güldüm işte. google türkçe arama sağolsun benim yerime buldu. neyse ki çaktım dalgayı, zaten 6 saat önce çevrilmişti.

.geçen sezondan bir miktar görüntü, bir miktar olay hatırlıyorduk. iyi güzel derken adamlar çok farklı bir yerden başlattılar. bizim rahiplerin şeytan çıkarma olaylarından devam ettirdiler. biri hoca, diğeri öğrenci öyle aksiyonlu şeytan çıkarmaya girişmişler. iyi güzel ama geçen sezonda olanlar ne oldu?

.bir tane kadın vardı. kuş muş vardı. büyük şeytan geldiydi. kadın çocuğu için kendini feda etmişti. papa'nın gelişi ve marcus'un olaya dalışı da vardı. hepsini şimdilik unuttular, başka olaylardan başladı. yeni olaylar da güzel ama önceki sezonu da devam ettirseler iyi olur.

.yeni sezonda bir kimsesizler evi var. üç beş tane çocuk, hepsi birbirinden şeytanlı. şeytanlı bir mekana gidiyorlar. kör oğlan yeni gelmiş, onu kuyu üzerinde durduracaklar. ona kadar sayacak falan derken ilk böyle başlıyor olay, sonra velet gece kaçıp gidiyor kuyu üzerine. diğerleri onu ararken son anda bulup yetişiyorlar ama kuyunun kapağından iblisler fışkırmış olamlı. bir şeyler olacak orası belli.

.bizim rahip abiler, marcus rahip de değil yani neyse işte, bir tane şeytanlı karı ile uğraşıyorlardı. peşlerinde karının şerif kocası pek bir aksiyon dolulardı. arabayı kullanırken başka bir mekana gitti bizim tomas, meğer şeytanı aklına almış. kilisenin duvarlarında çocuk el izleri. aynı çocuk esirgeme evindeki gibi.

.içerde günah çıkarma bölümünde kadının ağzından radyo sesi geliyor. sonra bir el çıkıyor. boğazından tutuyor bizim sense8 gay'ini. derken kocası geliyor, kadını alıp gidiyor. bu mallar yine bir şey beceremiyor ama çok akıcıydı. dizinin bölümü nasıl bitti anlamadım.

.yeni tiplerden şerif koca ve çocuk esirgeme görevlisi eleman tanıdık. yeni veletler ve yeni şeytanların bir yere varacağı var mıdır? tomas'ın özel gücü var mıdır? şeytanı kabul etmesinin bir manası olacak mıdır? artık sezonu buna ayırmışlardır. göreceğiz.

--- spoiler ---