3 Ekim 2017

fear the walking dead s03e11:

La Serpiente

--- spoiler ---

.victor'u yeniden esas hikaye katmış oldular. su meselesi şimdilik hallolmuş oldu. zaten hepsini daniel abimiz ve ofelia muhabbeti için yapmışlardı. güzel olmadı ama adamların kapasitesi bu artık saydırmaktan yoruldum.

.walker tipi devamlı şüphe edip sonra suyu bulduklarında gülümseyip yanlarına geldi. karıya zaten su bulamazsan seni çiftlikten atarım muhabbeti de yaptıydı. ne bileyim fazla yapmacık, samimiyetsiz tutumlar bunlar. bir taraftan hayran gibi diğer taraftan düşman gibi, karar verememişler hala.

.geçen bölüm kampta işler karıştıydı. bunlar suyu bulup gidene kadar birbirlerini kesip gebertecekler. yeni kuyu kazıyorlardı. güya ortak çalışmaydı ama sonunda kavga çıkacağı bariz, bunlar da bir sürü zaman kaybetti. sallıyorlar işte.

.baraj muhabbeti de komik aslında, şu vakte kadar nasıl başka biri gelip el koymamış? walking dead ile ne kadar uzakta bunlar? nasıl bunun gibi başka bir grup, sevgili negan abimiz gibi biri gelip bunların neyi var neyi yoksa almamış? haraca bağlamamış? güya aynı evrendeler ama çok farklı kurallar hüküm sürüyor.

.lağımda sürünme sahneleri gerilimliydi. pislik içinde şişmiş bir zombiyi parçaladılar, o da fena değildi. biraz iğreniyorlar gibi ama çok da etkilenmiyorlar, adamların işi bu sanki. pislikte yürüyormuş gibi değiller ama hayatlarının eziyeti onlar için bir keyif.

.zaten victor dalga geçiyor milletle, sonra dalga geçişine takılıyorlar eziyet çekmeyi böyle anlamlandırırız diyor. zaten madison salağı ile muhabbetleri de bitmiyor. sonunda adam gitti tankeri patlattı, güvenlik kaygısı yarattı ve silah anlaşması yapıldı. ufağından bir gönderme olabilir buralarda.

--- spoiler ---