19 Ekim 2017

american horror story s07e07:

Valerie Solanas Died for Your Sins: Scumbag

--- spoiler ---

.adamlar zirve bölümden sonra düştüler, daha önce de böyle yapmışlardı. dizi çok iyi bir yere gidiyor gibi sonra sıçıp batırıyorlar. herhalde senaristleri sıkılıyor hayattan, biraz daha mesaj basarsak daha iyi olur diyor ama dizinin tadı kaçıyor.

.şimdi bir erkek egemen toplum eleştirisi getirelim dediler. alttan alta vardı da tüm bölümü buna harcadılar, bir de geçmişten ta altmışlardan bir karıyı getirdiler önümüze, onun vakti zamanındaki sevgilisi yaşlı kadın, tek gözü kör teyzemizi de anlatıcı olarak getirdiler.

.gelen geçen adam kesiyor, sanki çok kolay bir hadise, lezbiyen tip tuttu arkadaşının kolunu bacağını motorlu testere ile kesti, kolay mıydı lan bu? hem de canlı canlı... neymiş efendim erkekler kadınları masadan atmışlar, haber spikeri olan zenciye eşit güç demişti ya.

.işte şimdi bacağından vurulduktan sonraki suikast meselesi vardı, onu da güzel toparlayamadılar. hemen seçimi kazandı, tanınır oldu. eve erkek korumalar, takipçiler doldurdu. dünyayı değiştirecekmiş ama biraz dinlenmesi lazımmış. kitap yazamazmış ama sosyal medyadan slogan bulup yollaması gerekirmiş.

.kızkardeşinin erkek düşmanı olayını da fark etti. anası babasının çürümüş cesedinin ziyareti her seferinde manyakça geliyor bana, onlarla da konuşması gerekiyormuş. esas abisi olayların başında gibi gelmişti bana ama bu bölümde yoktu.

.neyse işte karman çorman, bir yere varmayan bölüm oldu. adamlar nereye götüreceklerini bilememişler. şiddet seven toplum eleştirisi üzerine erkek egemen toplum eleştirisine geçince, hem de bunu mevcut elemanları ikiye bölüp yapınca pek olmadı. birbirlerini yemeye başladılar. geçen bölümde elinde silahla yakalan esas karakter de bölümde görünmedi. kaldı gitti öyle işte. gereksiz gereksiz işler. toparlasalar bari.

--- spoiler ---