12 Eylül 2017

preacher s02e13:

The End of the Road

--- spoiler ---

.pek beğenmedim, daha iyisi olabilirdi. bu kadar güzel getirdiler. geldikleri nokta hiç olmadı. üstelik hikayeler tamamen yarım kaldı. tamam ağır bir hikayeye girdiler. mesih falan getiriyorlar ama en azından biraz daha ilerletebilirlerdi. sonraki sezona merak ettireceğiz diye hikayenin değerini düşürüyorlar.

.tulip'i şak diye öldürdüler. ölümden geri getirmek için de jesse'nin veletken sinirle öldürdüğü tavuğun geri gelişini gösterdiler. karıyı da bu şekil geri getirmesi pek mantıklı değil. vampir olması daha iyi olabilirdi. cass çok çabaladı ama jesse vampir olmasına müsaade etmedi.

.bir denis olayı vardı, onun için de bir miktar mantıklıydı ama onun gibi olmayabilirdi. cass'e kaptırırdı, ne bileyim vampirler çoğalınca da vampir dizisi olurdu. bir yandan iyi diğer yandan karman çorman oldu.

.herr starr abimizin mesih getirme işlemleri komikti. adam adım adım olayları ilerletti. tulip'in ölümüne de sebep oldu. ambülansı iptal etti. zaten onun ekibinin gözetlediği, tulip'in kamerayı ve yapıştırıcısını bulması ile olayların gelişmesi gibi bir durum vardı. tüm bunları bizim mal vaiz ne zaman anlayacak, ne zaman fark edecek bilemiyoruz.

.işte olay açısından bu kadar kısır, başka bir durum da olmadı. bir taraftan ermeni teröristler okul basıyor vaiz bunları pataklıyor, videoya çekiliyor. diğer taraftan niye gücünü kullanmadın arkadaş diyorlar.

.lan fark edilmiyor mu? gücü bozuluyor işte. sebebi de ruhu olmalı. verdiği ruh herr starr abimizde, ne ara buldu ele geçirdi. adam hakkaten becerikli.

.bir de hitler ve eugene'nin macerası vardı. onu da salak saçma bir hale getirdiler. az daha yakalanıyordu. son anda kaçtı kurtuldu. hitlere de sen de gel dedi. ne alakaysa sanki o affedince affetmiş gibi oldu. gerçek dünyaya geçince de adam kaçtı. hitleri dünyaya geri salmış oldu. oradan hikaye çevirmezler artık diye umuyorum.

--- spoiler ---