11 Eylül 2017

the defenders s01e07:

Fish in the Jailhouse

--- spoiler ---

.son zamanlarda dizilerde yapılan en büyük mallıklardan biri herhalde. bunu da yapmak herhalde dizi camiasının en mal karakterine nasip oldu, orası isabet oldu ama birader sen mal mısın hakkaten? demir yumruğunu kullanmayacaksın işte. 

.diyor ki son iron fist başka bir şeyle açılmayacak şekilde burayı kapattı, o halde sen açabilirsin. senin için açmayacağım diye kavga ederken iron fistini kabartıyor ve çakıyor bir tane duvara, diğer yumruğu da elektra tutup duvara vuruyor ve kapı açılıyor, mağaraya mı açılıyor ne oluyor? orasını anlamadım ama açıldı. maddeye erişim sağlandı, artık hepsi başımıza ölümsüz oldu. ne de iyi oldu, ne de güzel oldu.

.son on dakikaya kadar devamlı konuşmalar, gram dövüş yoktu. birden düğmeye basılmış gibi hepsi dövüştü, bir karmaşa derken pat diye geri çekildiler. sanki komple senkronizeler, o da şaka gibi.

.malak bir zenci kadın polis önce bunlara karşı, sonra bunlarla birlikte takıldı. baştan beri bir sorgu edası, ne yapacağız edeceğiz meselesi, ülen biriniz uçuyor diğeriniz duvar deliyor. kaçsanıza işte. foggy bile dayanamadı getirdi kostümü. ne bileyim yok artık daha neler.

.colleen salağı diğerlerine göre daha delikanlı çıktı yine, ortalığı patlatmak için patlayıcıları aldı geldi. ustasına karşı kılıncını da kullandı. ustaya karşı muhabbetin diğer tarafında elektra danny salağını ikna etmeye çalışıyordu. benim ustalarım bana sadakati öğretti diyor. len senin aklın o kadarını alıyor işte, mal oğlan, diğerlerine kafa basmıyor ki. hani ikna olsa da mallık olurdu ama en azından danny karanlık tarafa geçti derdik.

.bir de tüm ekip toplanıyor. iş güç yok hepsinde. hemşiresi falan en yoğun aksiyona dalıyor. milletin gücü var, bunun nesi var. buna da iki üç kung fu öğretmişlerdi. işte hep bunlar salaklık, bir de biz nasıl bu hale geldik. şu kahramanlardan uzak durmalıydık muhabbeti döndermiyorlar mı? sövüyorum işte ben o an.

--- spoiler ---