13 Ağustos 2017

shameless s04e09:

The Legend of Bonnie and Carl 

--- spoiler ---

.frank'in haline pek duygusallaştık. adam ölüm döşeğinde hastaneyi falan reddedip, bara gitmek istedi. kızı da bara götüremedi ama barı ona getirdi. sonra pek müteşekkir bakış attı, nerdeyse ağladı. bizi de pek duygusallaştırdı.

.öncesinde sheila evine geldi, mobilyalar gitmiş mitmiş ama kadının kafa çocuklarda kalmış. kızıl derili adam meksikalıymış, kaçakmış. dolandırıcıymış. zaten garip bir tipti. onun macerasını da böyle yaptılar. frank ile evlenip çocukları evlatlık almak istiyor. frank ne ara boşandı? monica falan ne oldu onu unuttum ama o kadar da unutmuş olamazlar.

.lip desen herkeslerle ilgileniyor, aile için okulundan olacak az kaldı. fiona güya çabalıyordu ama sonunda yine mal adamın kapısında buldu kendini, kötü yola düşecek az kaldı. hani bir yerden hapse düşersen artık o yolun yolcususundur diye eleştiri getirmişler, gargara edersin. fiona'nın yaptığını yapmaması lazım, en azından o değil yani.

.carl mesela cezalı süresinde uygunsuz kız arkadaşını buldu. birlikte soyguna çıktılar, ilk öpücüğünü blie attı. böyle de bir şeyler tasarlamışlar. burada da çocuk suçlulara dikkat çekiyorlar herhalde. iyidi hoştu aslında.

.ian salağının başına ne geldiğini herkesler araştırıyor. gay sevgilisi mickey esas karakterlerden oldu iyice, eve yerleşti. elemanla takılıyor. zengin gayleri dolandırıyorlar. karısına çocuğuna hayrı yok, velede öyle bakıyor tip. burada da evli ve çocuklu gaylere, baba baskısına falan empati yapıyoruz herhalde.

.mandy'nin ağzı burnu kırılmış. çam yarması zenci ile ne bok yiyorsa artık. lip'in peşinden ağzını burnunu kırmaya gitmişti. neyse ki kampüs güvenliği falan araya girdi kurtuldu. başının belaya girmesini istemiyoruz, bir tek lip kaldı resmen, nasıl bir aileyse artık.

.lip'in başı da oda arkadaşı kızla derde girecek gibi. tüm hayatını organize ediyormuş. şişko erkek arkadaşı gelince adam sevindi resmen, liam'a falan birlikte güzel bakıyorlar. o yüzden iyi. kendisi de ailesine ders vermek için lip'le takılıyormuş. nereye bağlayacaklar kim bilir. biraz arada insanlar mutlu olsun ama değil mi?

.fiona'nın dramını fena vermişler. çıplak ayakla karda koşturmaları. eski işine girip uygunsuz davranışla atıldığı notunu çekmelerini istemeleri falan derken bir hayli ağzına sıçtılar karının, ha bence hak etti ama şimdi iyice beter olacak. olsun bakalım.

--- spoiler ---