16 Ağustos 2017

serial experiments lain s01e10:

Love 

--- spoiler ---

.anlayan varsa beri gelsin, geçen bölüm tanrı ile bitirmişlerdi. tanrı ile başladılar. lain'in gerçekte vücudu yokmuş, kabloluda doğmuş. onu da yaratan bu kırmızı çizgili tipmiş. tersinden lain'e tanrı sensin, senin yarattığın protokollerde takılıyorlar falan da dedi. bir hayli karışıklık yarattılar.

.tapan olmazsa nasıl tanrı olursun muhabbeti yaptılar. eyvallah güzel muhabbet ama tapınak şovalyesi dedikleri bu tanrıya mı hizmet ediyormuş? lain de inanmayınca kablolar falan koptu öyle bitti bölüm, ne anladık ki şimdi?

.şu kırmızı ışıklı gözlüler ajan mı? matrix ajanı gibi mi? mavi gözlü olanı lain'i pek seviyormuş. diyor ki hala senin ne olduğunu anlayamadık. eh biz de anlayamadık. o yüzden sıkıntı yok herhalde.

.lain kendini arıyor, kendini gerçek kabul ediyor ama bize göre gerçek dünyada onu görmemeye başladılar. sınıfta falan göremiyorlar. anası babası, ailesi falan hepsi kurguymuş. babası iş arkadaşı gibi veda ediyor. öyle acayip acayip bakılıyor. yalnızlık ve sevgi manzumesi yapıldı da garip sadece. baştan anlatsalar daha makul olmaz mıymış? böyle gizemini anlamadan felsefesi yarım yamalak kalıyor bence.

--- spoiler ---