18 Ağustos 2017

preacher s02e09:

Puzzle Piece

--- spoiler ---

.hala tam toparlayamadılar. bizim herr star karakterini parlatmaya çalışıyorlar. adam tecavüz fantezisi istedi, gittiler üç tane adam getirdiler. yatırdılar adamı güzelce tecavüz ettiler, o ara kayıp parçanın jesse olduğuna kanaat getirdi. adam kurtulmaya çalışmadı. gay miydi? değil miydi? espiri mi yaptılar? komikti aslında ama diğer taraftan adamın umursamazlığı da iyidi yani.

.katillerin azizini geri getirecekler. banyoda oynayan fayans ona işaret etti. tulip bulacak, olayları öğrenecek, ortalığı yakacak. ne olacağını göreceğiz. şu aralar kendinde değil, temizlikçiyi kötü göstermiş gibilerdi. tulip vurdu omzundan ama meğer normal adammış.

.geçen bölüm cass babasını vampir yaptıydı. bu bölüm adam tam vampir oldu, beyazlılardan tam konuşturulacak adamı yedi. sonra zaten örgüt başı gelince konuşmasına da gerek kalmadı. direkt kafa kafaya muhatap olacak. adamın nasıl götü yediyse, tek başına geldi. zaten şaşırtıcı kararlar almasıyla başa geldi. 

.brad dedikleri insansız hava aracıymış. gökten havaya uçuracaklardı. eğer yapsalar, genesis ne olurdu? adam kendisi için mi isteyecek? bu olayı ve tabii esas tanrı meselesini nereye bağlayacaklar? kayıp parça tanrı mı? mevzu nedir arkadaş?

.cass geçmişe gitti yine, iyi adamlardan olmalısın meselesine geldik ama  diğer taraftan ölen baba, ölen tanrı figürü gibi de oldu. 

.yetmedi bir de tulip'i uyuttu. üzerinde kullanmayacaktı ama kendi kafasına göre karar veriyor. youtube'da tanrıyı arıyor. ekmek üzerinde tanrının suretini görmüşler öyle dalga geçiyorlar işte.

.bir de beyazlıların iki tipini ekibe dahil ettiler. infaz edilme tehlikesi sahnesi de iyidi. silah tutukluluk yapmasa ölecekler miydi? kadın hemen olaya el attı, yeni fikirle geldi. silahı düzeltti. adamı da kurtardı. tulip'le de bir hayli tanıştılar, silahını verdi ama hala tulip bir terslik olduğunu sezemedi.

.şu tereyağı olayını hiç anlamadım. karşısındaki kadın kimdi? niye birden emir yağdırdı. adamın tepkileri iyi de, biraz da abartı hani.

--- spoiler ---