18 Ağustos 2017

the defenders s01e01:

The H Word

bir luke cage salağını izlememişim ama yine de hikayeyi takip edemedim. geri kalanında ne olmuş böyle? karman çorman olmuş. kim akıl ettiyse dört diziyi birleştirmeyi, ben onun aklına sıçayım. bir de dört dizi kendi hikayesinden devam ederek birleşmiş, ulan izleyecek adam hepsini mi izlemek zorunda yani? kendi hikayeni yapsana, uzatmasana, salak saçma işler işte. el mahkum izliyoruz. netflix dedik bağrımıza bastık, çok ayıp ediyor bizlere karşı. koskoca süper kahramanlı girişte, süper kahramanlı işler de olmuyor. hepsi ayrı bir bunalım, hepsi ayrı bir dram, ayrı bir mallık. madem süper kahraman işi yaptınız, bari dramı az koyun arkadaş. tamam üçüncü sınıf aksiyon olmasın ama şu tripleri bari azaltaydınız. ilk bölüm itibariyle pek beğenmedim. zaten dörtte bir hikayesi olan cage'in hikayesini hiç bilmiyorum. o kısımlar resmen boşa gidiyor. artık nasip kısmet buraya kadarmış.

--- spoiler ---

.elektra'nın öldüğünü bile unutmuşum. daredevil kahramancılığı bırakmış ama özlüyormuş. iron fist kaldığı yerden koşturmaya devam edip, hala el el diye geziniyor. hala kimselere ölmeden yetişemiyormuş. jessica jones hala alkol alıp triplere devam ediyor. luke cage'de harlem'in kahramanı olup hapse düşmüş. foggy onu çıkartmış. tekrardan birilerine akıl veriyormuş. bölümün özeti bu yani.

.sevgili kötümüz kim olacak dedik. en azından keltoşumuz olsun dedik, gönlümüzden o koptu ama onu sağlam getirmişler. alien serisinden sevgili teyzemiz, sevgili kötümüz olacak. şu çinli yaşlı kadının desteğinde bir işler peşinde, deprem neyin yapıyor. deprem üreten karı kim? kafeste bir silah vardı. çok tehlikeylidi. o muydu?

.niye şehirde deprem üretiyorlar, kadının hastalığı ile ne ilgisi var? bunlar belirsizliğini koruyor. el miydi neydi? kanser zengini iyi etmişti, ölümden döndürmüştü. sonra kafaları yemişti. aynı hikaye buradan da gidebilir. yapacak bir şey bulamamışlar. esas kötü ölümcül kanser ve şehri yıkar. peh yani.

.sevgili kahramanlarımız kendini kaybetmiş. hepsi tekrar toplaşır şehri kurtarır. bir tanesi hariç kostüm giyen de yok. hepsinin tribi cürümü kadar yer yakar. öyle endamlı endamlı dolaşacaklar. zaten diğerlerinin hikayesini buradan devam etmişler. bakıyorsun hepsinin devamı gelecek. 2018, 2019 diziler kendi başlarına devam edecekse neden birleştirdin ki? bari tek tek devam ettir, beğenen isteyen istediğinden izlesin. pek salakça bir iş olmuş. hiç beğenmedim.

--- spoiler ---