11 Temmuz 2017

Orphan Black s05e03:

Beneath Her Heart 

--- spoiler ---

.cidden aşırı boş beleş. şimdi alison'ların hayatından devam ettik. çok işe yaramazlarmış da şuymuş buymuş. vakti zamanında beth cosima ile konuşup buna gelmiş. ikna etmeye gelmiş, o sırada da mantar yemişler kafayı bulmuşlar.

.hani şu ölüme terk ettiği komşusu vardı ya, gözlemcisi zannettiydi öldürdüydü. onun muhabbetinden devam ettiler. bir de anı töreni düzenlemişler, alison oraya damlamış. günahlarından arınmış.

.bir de donnie'nin öldürdüğü doktor vardı. yanlışlıkla kafasına sıkmıştı. esas karakteri böyle öldürdüklerine gülmüştüm. garajı falan aramaya geldiler, adamın vücudunu buldular. o sırada alison da kafayı rachel'e götürdü ve pazarlık etti. saçmaydı ama başlarına bir hal gelmedi. sonra da bir muhabbet pek bir şey anlamadım. işte bu kadar boş yani.

.donnie'nin iskoç etekli dansında kendinden geçmesine güldüm. adam düştükten sonra niye tekrar ayağa kalkar devam eder ki? şakalı komikli, dert anlatmalı ve perde kapanmalı bir şeyler yapalım dediler.

.kira salağı rachel salağına güveniyor. dikenli, deri değiştiren bir fare verdi. tehlike anında derisini bırakıp kaçıyor dedi, o fareye bir şeyler yapacak gibi. kötücül bir kızcağız olacak sanki, zaten şişko bir şey olmuş, çirkinleşmiş, anlatamam.

.art az daha yeni dedektifin kafaya sıkacaktı, o da biraz saçma olacaktı ya son anda geri çektiler olayları. tüm olay bundan ibaretti. 

.helena da tekrar kilisenin tekine sığınmış gibi, çocuğunun durumu kira'dan da özel diyorlar. öyle kafalarına göre özellik getiriyorlar işte. çok boş, o kadar boş ki anlatamam.

--- spoiler ---