12 Temmuz 2017

preacher s02e04:

Viktor 

--- spoiler ---

.iyiler güzeller de hitler muhabbeti nedir anlamıyorum. şimdi bir cehennem tutturmuş gidiyorlar. eugene ne  yapacak ki? yani onun hikayesini gündeme getirmenin bir gereğini göremedim. sırf adam göt suratlı diye devam ettiriyorlar. iyi güzel bir tip de hikaye açısından çok cılız kalıyor.

.cehennemdeymiş gibi davran deyip düşen hitlere tekme vurmak neydi? hem kendisini korumak için bunu yapmıştı, adam yufka yürekliymiş. hitlere empati yaptırıyorlar, sonra tekma ettırıyorlar. kişisel cehennemini de göremedik. dalga geçmiş olmalılar. öyle bir şeylerdir herhalde. de işte bir espirisi yok, yani komik de esprisi yok işte, anladın söylemek istediğimi.

.esas mevzuda tanrı rolündeki adamı da hatırlayamadım. adam oyuncuymuş. cennette seçmelere katılmış, komik aslında, sahnelere güldüm. daha doğrusu şöyle, new jersey'de adamlar tanrı rolünü oynayacak tipi aramış. rolü kazandınız dedikten sonra da çekip vurmuşlar, doğru diyor. cennete böyle gidecek.

.yani tepede tanrı gitmiş. yerine bir tane oyuncu bulmuşlar, onu da new jersey'den bulmuşlar. bakınca komik, düşündürücü ve gizemli. niye bu şehir? ne oluyor? buralar hep karman çorman. bizim vaiz'in kafa da gidip geliyor gibi. gücünü zaten devamlı kullanıyor. nerde bu katillerin azizi diyorduk adam tabana kuvvet geldiği için sıkıntı oluyor. dünyanın öbür ucuna gitseler baya baya kaçacaklar yani bundan. hem iyi hem değil. adam ölümsüz olduğundan böyle uzatıyorlar meseleyi işte.

.tulip'in mevzusu tahmin ettiğimiz gibiymiş ama adamı görünce bu nasıl kocası ulan dediydik. yakaladılar götürdüler, sonra doğru düzgün bir cevap istedi. mekanda dolaşırken kaçmaya çalıştı. yakalandı makalandı derken jesse'nin sonunda haberi oldu. geldi genesis'i ile mekana dağıttı hepsini. işkenceci tipin kulağında kulaklık vardı. o kadar süper güç ama işte bir tanecik engelle kalıyor öyle. neyse iyi güzel kavga sahnesi derken yatak odalarına daldı, dur o benim kocam dedi ve bölüm bitti. vaiz'e ayıpların büyüğünü etti.

--- spoiler ---