10 Temmuz 2017

bloodline s02e01:

Part 14

--- spoiler ---

.adamlar ikinci sezona da gerilimi düşürmeden başladılar. danny'nin oğlanı ile eric ortaklaşa hareket ediyor. herkes birbirine yalan söylüyor ama kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. haliyle böyle olunca komple bir gerginlik olmuş. öncesinde sadece danny gerginliği yaratıyordu. şimdi herkes gergin, çok gergin bir dizi. bir saat geriliyoruz. iyi mi kötü mü bilemedim.

.anasının neyi bildiğini anlatmadılar. hala john'a söylemen gerekeni söyle diyerek trip atıyor. miami'deki ev meselesi mi? uyuşturucuları taşıdıklarını biliyorsa cinayete de bağlayamazlar mı? 

.danny'nin oğlanı eylülde miami'de değilim demişti. john bunun yalan olduğunu anladı. kendilerini gördüğünü de düşünüyordur. bu durumda oğlan da biliyorsa ne anlama geliyor? danny hakkında yalan söyledikleri vakit olaylar ne olacak?

.işin en kötüsü danny malı arkasında bir kaset bırakmış, hem de uyuşturucu işin başına. kaset ile john'u tehdit ediyor. kasette neyi ne kadar anlattığını sonraki bölüm göreceğiz. muhtemelen kardeşlerim benim ölmemi istiyor falan gibi bir şey diyordur. 

.kasette net bilgi olsa polislere verirdi. şimdi soruşturmayı geri çek diye john'a dinletiyor. artık nereye bağlayacaklar nasıl devam ettirecekler göreceğiz, ilgi çekiyor ama cidden çok ağrılı.

.kevin salağı karısına az daha söyleyecekti, mali meseleler dedi. sonra marco salağı aldı bunu tekneye götürdü, sigorta dolandırıcılığına benziyor dedi, iyice şüphelendirdi. sonra kardeşi ile destek konuşmaları falan yaptı ama kaldıramayacak gibi. daha kötüsü adam mallardan bir kısmını saklamış, içiyor gibi. salak mısın arkadaş?

.meg salağı kendini işlere vermiş, yemeklerde sarhoş oluyor. patronu memnun değil. tatile git falan dedi. bir de babasının gizli hesap bilgisi geldi. bu neydi şimdi ki? gizli hesapta danny'nin oğlunun anasına para gönderdiği görünüyor da niye? danny'e babası niye yardım etsin? yoksa kendi oğlu falan mı? böyle bir manyaklık olabilir mi? ha kendi oğlu olsa danny neden bunu kullanmadı.

.bu arada danny'nin günahını almışız, parayı kendine değil oğluna gönderiyormuş. nasıl bir muhabbetse artık, kendi mekanı yok, kendi hesabı yok. postayla evine para yolluyor, velet alıyor kullanıyor.

--- spoiler ---