10 Temmuz 2017

castlevania s01e02:

Necropolis 

--- spoiler ---

.ikinci bölüm tempo düştü. esas oğlanla tanıştırdılar sanırım. belmont ailesinin son kalanı. son oğlanı. pek vurdumduymaz bir tip, sarhoş oluyor takılıyor. geçen bölüm bardaki muhabbetleri dinleyen tipti işte. biraz bar kavgası, komikli laflardan sonra hepsini dövüp bir yerlerde sızıyor sonra da ilerliyor.

.kahvaltı için bir şehre geliyor ama her taraflar yıkılmış, lağımdan şehre giriş yapıyor. kasaba halkı ile konuşuyor. bir sikke'ye bir şeyler alıyor falan filen derken. sözcüler denen tiplerden laflar duyuyoruz.

.speakers mıdır? ben öyle anladım ama komik, sözcüler tarikat gibi bir şey. eski bilgileri kullanıyorlar. dracula ile savaşıyorlar ama halk bunlar yüzünden dracula'nın geldiğini düşünüyor. yaşlı olanı hristiyan rahip yakalamış, öldürecek, dövecek.

.bizim belmont oğlanı kırbacı ile devreye giriyor. birinin parmağını, diğerinin gözünü koparıyor. sonra aralarında bir muhabbet dönüyor işte. ne olacak olmayacak falan filan derken 12. üyeleri yer altında beklenen kurtarıcıyı aramaya gitmiş, geri dönmemiş. ondan bekliyorlarmış. 

.gece olunca hepinizi öldürürler, buradan çıkacağınıza söz verirseniz, geride kalan kişiyi bulup getiririm diyor. bir elma alıyor. ölmektense yapabileceğinin en iyisini yapmaktır sözüne, bağane diyerek mekandan çıkıyor ve bölüm bitiyor.

--- spoiler ---