15 Mayıs 2017

The Originals s04e08:

Voodoo in My Blood

--- spoiler ---

.elijah gül ağacıylan yamultuldu. öldürüyor mu öldürmüyor mu? ölecek mi ölmeyecek mi? sonraki bölüme kaldı. zaten kendini feda etmişti. hayley bıçağı göndermek için yolladı elemanı, ölürse hayley'in suçu artık. hem ellerindeki tek kozdan niye vazgeçiyorlar ki?

.yetmezmiş gibi kemiği bulduk hemen saklayalım kaçalım değil de tartışalım yapmaları da saçmaydı. kemiği kabirde saklamaları zaten ayrı bir salaklık. ne bileyim biraz salakça ama güzel akıyor.

.hollow'un olayı da amerikan yerlilerin bin yıl önce (rakamı attım) büyücüler soylarının birleştirilip bir bebeğe süper güçler vermesiymiş. kendileri kaşınmış yani, bebek sonra güce aç halde herkesleri öldürürken bir çare düşünmüşler. toplaşıp öldürmüşler ama ölüm anındaki büyüsü ölümsüz yapmış, üstüne kurt adamların başlangıcı olmuş. kalan soyları lanetlemiş. dolunayda kurda dönüşüyorlarmış.

.kemikleri de bunların soyları saklamış. hayley'in soyu ondan mühim olmuş, güçlü soy ve kanı hollow'a zarar veriyormuş. davina'yı bunları anlatmak için getirdiler, yine kendisi klaus'u öldürmeye çalıştı.

.bu sefer hollow'u tekrar hapsetmek için yaptı bunu. onu kurban edince böyle bir şey mümkün hale geliyormuş. tam marcel'in zehri ile kurban edecekti ki hope geldi günü kurtardı. bu kız bu yaşta bu kadar güçlüyse hollow'dan niye korkuyorlar? onu da anlamadım. kızın hali güzel ama üzerine oynamayacak gibiler.

.bir de alaric'i getirdiler. mystic falls mudur nedir? oradaydı kemik. tyler salağının soyundaymış, falanmış filanmış derken alaric aldı kemiği kendisi getirdi. hollow bunu karşıladı. c4'leri varmış patlattı matlattı ama işe yaramadı. ne bileyim bir şeye benzemedi ama muhabbeti iyi. salak vampir günlükleri kadar salak olmaz diye umduruyor insana.

--- spoiler ---