14 Mayıs 2017

sense8 s02e03:

Polyphony 

--- spoiler ---

.biraz dozunu düşürdüler, karakterlerin kendi içlerindeki olayları topluca birleştiriyorlardı. bu sefer bunu pek beceremediler. hepsinin sorunu ayrı şekilde ilerliyor gibi oldu. hepsini ilgilendiren mesele de wolfgang falan ortalıklarda görünmüyor bile. onun da başında başka kümeden karı var, anlaşma yapmışlar herhalde. nereye bağlayacaklarsa?

.lito'nun rolü az diye rol kestiriyorlar. dikkat dağıtmak için riley'e rol yaptırıyor. will kaçıyor. derken ellerinde haplarla bir müttefik kaybetmiş oluyorlar. sakallıyı paketlemişlerdi ama kim kurtardı? demek ki başkası da var falan diyorlar. sanki dışardan birini söyleyeceği şeyleri kendileri söylüyor.

.derken lito yine devrede, daha gay olmadan önce karşılaştığı bir tip, bunun ilk tecrübesi herhalde. jonas'ın kümesinden biri. will'in annesini kötü olarak gösteriyorlar ama algılamakta zorlanıyorum. kadın deneylerin içindeymiş, sonra kaçmış gitmiş gibi bir şey olmalı. beyaz sakallı mal, ta o zamanlardan beri insan kontrolüne takmış.

.ilk denekleri lito'nun ilk sevgilisiymiş. gayliğe onay veren muhafazakar baba tarzında bir şey yaptılar. en azından bana öyle geldi. iki saat muhabbet döndü ama pek bir şey anlamadık.

.sun ve yaşlı teyzemizin muhabbetlerini de uzattılar. tamam iyidi hoştu ama çoktu. üstüne kıyafetlerini yakındaki çöpe atmışlar. çöpten kıyafet bulmasalar dahi yaşlı kadının eski hücre arkadaşını zaten sorgularlardı. polisler geldi kapısına, içerde değil arayın falan dedi ama ne alakaysa saklanmamışlar bile, adamları dövecekmiş. birini pat diye indirdi, diğeri tekvandocu müsabakalarından biriymiş. onu biraz zor indirdi ama zaten yenmişmiş. öyle kaldı, yaşlı kadınla ayrıldılar. abisiyle işi var, diğerleri ile hikayesi kopuk.

.hintlilerin de olayı öyle, zaten uzaklık çok hikayeleri bağlayamıyorlar. bunların tanrısız durumları ya da fanatiklerini de anlamıyorum. dini gönderme yapıyorlar herhalde. koruma falan almışlar. wolfgang ile takılacaktı ve hatta diğer kümeden kadınla gangbang neyse tamam kelime oyunu yapmıyorum, zaten teknik olarak doğru değil.

.afrikalı mallar hep mal, suyun derdindeler. capheus malının yeni tipi diğerinden daha az itici ama yine de itici. bir olay yaptığı yok ama kahraman olarak sunuyorlar. hikayesi işe yaramaz bence.

.nomi ve yardımcı abimizin muhabbetleri iyidi. bir de sevgilisi yüreğini ağzına getirdi. peşlerinde ajanlar falan var. karman çorman hikayede bir onlar eksik.

--- spoiler ---