11 Mayıs 2017

The Originals s04e07:

High Water and a Devil's Daughter

--- spoiler ---

.yav bu nedir. nasıl dizidir. devamlı aynı şeyler oluyor ama tam öyle değil. bir kötü getiriyorlar, diğer olayla bağlıyorlar. sonra ne olursa olsun aile bağları zedeleniyor. kişisel keyifleri araya giriyor. ikilemde kalıyorlar, günün sonunda da lezbiyenler öpüşüyor. nedir bu lan.

.neyse ki güzel akıyor. davina'nın ruhunu rahat bırakmadılar. geri gelecek mi? yoksa öyle öte taraftan bunlara yardım mı edecek? ölen ölü kalmuyor koduğumun dizisinde, ha iyi güzel ama bazen bayıyor işte.

.kilit altına alınan kilit altında kalıyor mu? marcel'i de meydana çıkardılar. hope ile anlaşma yaptı. bunun için hollow girmemiş miydi? klaus ile birlikte maruz kalmışlardı da sonra bir şeyler, şeyler olduydu. ben mi karıştırdım bilmiyorum ama onlar da karıştırmış olabilir.

.derken marcel'in çakıştığı hatuna hollow kaçtı. hollow kadınmış ve hayley'in sürüsündenmiş. en azından işaretleri böyle. belki ondan hope'un peşindedir. bunu da aileye bağladılar ama nereye kadar bağlayacaklar belli değil.

.elijah da kendi hesabına manyaklık yaptı. ataları tekrar devreye sokmak için dört tane kızı boğazladı. ikilemlerini falan göstermediler. vincent malı de kurbanın kabul görmesi için kıçını yırttı. davina olmasa boşa gidecekti. sonunda da elijah'a karşı çok ağır konuştu.

.klaus'u pek kullanmadılar. hollow'un yüksek rahibi çok işlevsiz kaldı. freya ölünce (ölüyü on dakika sonra dirilttiler, bu kız da ölümsüz değil miydi lan? neyse artık) koruma büyüsü kalktı. bunlar taaruza geçti. klaus da hepsini öldürdü. insan desteksiz taaruza geçer mi? bir halt beceremediler. umarım bu sefer ölür kalırlar, yeter artık.

.hope'un psikolojisini korumak da şaka gibi oluyor. hepsi canavar, hepsi bin yıldır adam yiyor ama küçük kızın psikolojisini bozmayacaklarmış. güldürüyorlar yahu. marcel de klaus'un ona söylediği taktiği küçük kıza söyledi de pek sevindiler. şimdi hollow'a karşı birlikte savaşacaklar. sezon arası bozukluğu bu kadarmış. hepsi aynı şehirde takılacak işte uzatmanın alemi yok.

--- spoiler ---