10 Mayıs 2017

the leftovers s01e08:

Cairo

--- spoiler ---

.ilgi şekilde ilerlemeye devam ediyorlar ama bir şey anlamadık. anladın kevin değil mi? diyerek kendini kesti öldürdü ama biz anlamadık. kimin şiiriydi onu bilmiyorum. iyidi güzeldi. pek acayip muhabbetler yapıyorlar, üstün bir güç mü var? fantastik kısmını hala anlamıyoruz.

.babası olsun, köpek katili mal adam olsun, başkalarını duyuyorlar, karşılık veriyorlar. babası zaten seni bırakmazlar demişti. bu elemanla dertleri ne, diğerleri ne yapıyor? buralar hala çok belirsiz ama ilgi çekici.

.geride kalmışlar olarak neyin hatırlanması içersindeler? geride kalan günahkarlar bunu kötü almış orası belli. peder olsun, diğerleri olsun, onlar da gidenlerin kötü olduğunu düşünüyor.

.beyazlıların yapmaya çalıştığı 14 ekim meselesi haricindeki her şeyi boş vermekmiş. sigara hala ne alaka bilmiyorum ama bağlılıklardan, renklerden ve tabii konuşmadan uzak durarak tek bunu düşünüyorlarmış.

.sipariş ettikleri bedenlerle ne yapacaklar? kiliseyi nasıl bir yere çevirdiler? bunlara para kimden geliyor? ülke çapında iş yapıyorlarmış ama organizasyonları hakkında bilgi vermedi. şiir okuyup kendini kesti.

.nora ile aralarındaki meseleyi de çok anlamadık. insan mesaj bırakmış, sesi kesilmiş bir aramaz mı? onun yerine silah muhabbetine döndüler. şerifin kızı silahı buldu gitti, mesajı gönderdi kadına, kendisi de beyazlılara katıldı.

.arkadaşını babası ile yattı diye suçlamıştı. evde işler karma karışık hala geldi, bu eleman tüm günü kadını öldürüp öldürmeyeceğini düşünerek harcadı ama öldürmekten vazgeçtiği halde kadın kendini öldürdü. zaten gömlekleri de burdaymış. kayıp gömlekler, hepsi armalı zaten, kuru temizlemeciden aldığında arma falan da yoktu. detaylara hiç dikkat etmiyorlar işte. 

.köpeğin olayı da iddia meselesiymiş. tütün çiğneyen deli abimizle iddiaya girmişler. köpeği ehilleştirirse artık köpek öldürmeyecekmiş. salak kız saldı köpeği. bıçakla kesmeye gelince hayvanın havlamaması ve ısırmaması da garip yani.

--- spoiler ---