11 Mayıs 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e21:

The Return

--- spoiler ---

.bu diziye naptılarsa gün geçtikçe açılıyor. hele dördüncü sezon konusu bildiğin üç beş dizinin sezonlarının konusunun toplamı gibi. adamlar şimdi hayalet sürücüyü getidi. netflix'e versen hayalet sürücülü üç tane ayrı seri yapar, hiçbirinde de bir şey olmaz.

.olayları takip etmek bile zor. şimdi aida iyi olacak gibiydi. empatiyi falan öğrendi, derken mack'i kurtardı ama fitz'i elde edemeyince kafayı kırdı. iki dakikada manyak psikopat kırık kalpli insan oldu. daha ayakları suya değmiş de onun kefini sürerken bu kalp kırılması çok fazla geldi tabii.

.fitz dünyanın iyiliği için aida'yı sevmeye devam etmeliydi çünkü kendisinde bir değil, iki değil, bir sürü nainsan özelliği mevcutmuş. nasıl bir deney yaptılarsa framework'de inceledikleri her nainsanın özelliğini içine katmışlar. resmen durdurulamaz bir esas kötü yarattılar, peki ne olacak?

.rus ile birlikte takılacaklar. bana farklı hissettir diye üzerini parçalamasına güldüm. sonra kafasını parçaladı. robot parçalamak mı farklı hissettirdi. ülen bir saniye önce empati abidesiydin, insan kurtardım çok manyak bir his diye övünüyordun. bir dakika sonra figüran askerleri kıtırdattın, çok acayip yani.

.neyse rus'un planı da darkhold ile framework'deki dünyayı gerçeğe uyarlamakmış. nainsanları toparlayacakları, despotik bir sistem istiyor gibi. kendisinin olayı da çok iyi oldu. aslında hepsini x-men'den bir karaktere de benzetmiyor değilim ama zaten süper kahramanların toplamı aynıdır. mutlaka benziyordur.

.şimdi beyni kimsenin bilmediği yerde bir sürü de robotu var, öldür öldür bitmez. may ile coulson bunun ortasına uyandı. rus dövüp durdular. coulson hala komik adam, suratına general silah dayıyor hala komik, adam özünde komik.

.bir de yoyo olayı var, mack'i kurtarmaya gitti. daisy olayı anlattı buna, seni hatırlamıyordu dedi. kendini hatırlatmaya gitti salak kadın ama bağlı şekilde uyandı. framework'de güçleri de yok. ne halt edecek bakalım? biri de aşkı için çılgınca bir şey yapmasın değil mi? hem hayal olsa bile 10 senelik çocuğunu niye bıraksın arkadaş. hep birlikte mutlu mesut yaşayabilirler o ayrı.

--- spoiler ---