11 Mayıs 2017

feud s01e05:

And the Winner Is... (The Oscars of 1963)

--- spoiler ---

.adamlar şu hikayeyi dizi yapmış, ilk bakınca çok sıkıntılı ama niyeyse o kadar sıkıcı geçmiyor. tabii yine çok boş beleş geliyor. şu kadının yaptıklarına insan hayret ediyor. zaten onun dizisi olmuş. bette yine geri planda kalmış. 

.eğer oylamayı etkilediyse, gerçekten bunu yapabildiyse, bette neden lobbi yapmamış? sadece oyunculuğuna mı güvenmiş yani? bunları açıklamıyorlar tabii. olan biten ikisinin birbirini yemesi.

.aday bile gösterilmediği oscar töreninde hem ödül verici olmuş, hem de ödül alanın namına ödül alıcı olmuş. resmen şakak gibi olmuş, kimse de tek kelime etmedi. oscar yönetmeliklerine aykırı diye biri dedi, sahne arkasında resmen parti  verdi, ona da bir şey yapamadılar.

.baştan beri zaten sindiremiyordu. evinde oturmak yerine olayın üzerine gitti. biraz kendisine saygısı olan insanın böyle yapmaması gerekiyor ama kadının kendine saygısı yokmuş demek. filminde de belliydi. çıldırmış olabileceğini insan tahmin ediyor.

.kız kardeşi rolünde olan tip de baştan beri konuşuyormuş (ketrın zetacons yazılışına bakmaya üşendiğimin salak aktristi) o da bette'nin arkadaşıymış. hepsi ödül alacağına çok emindiler ama alamadı, komik oldu. toplam da olan buydu.

.koskoca bölümde bu kadar olay işte, geriye kalan da salakların birbirini yemesi ve öncesinde diğer aktirstlere dilenmeye gitmesi gibi salak saçma işler vardı. bir tanesi de american horror story'deki esas kadındı. fx olarak casti sıkı tutuyorlar anlaşılan. neyse ki çok bölümü yok.

--- spoiler ---