12 Mayıs 2017

sense8 s02e02:

Obligate Mutualisms

--- spoiler ---

.adamlar her türlü güzel yapıyor. nerdeyse gaylere saygı duyacağım az kaldı. dizinin düz sahnesi yok hepsi sanat içeriyor, o derece yani.

.bizim will beyaz sakallıyı yakalayınca bir görüşme ayarlamış. başındaki adama kendisinin işe yaramadığını göstermeye çalışmış. tam bu işe yaradı dedik, tam barış gelecek huzur gelecek dedik, beyaz sakallı kadının tekini kontrol ederek adamı öldürdü. neyse ki öldürmeden önce gizlenme hapını verdi. artık kendini eroine vermeyecek. hem bu arada o kadar uyuşturucu alıp nasıl birden kurtuldu onu pek anlamadık.

.muhabbetler güzeldi. adam geleceği görmiş. sense'ler ile insanlar birlikte takılacakmış. planları programları varmış. bir kadın varmış, idealist imiş. onun kurduğu kurumda şimdi sense'leri toparlamak için kullanıyorlarmış. bu adam tekrar eski haline getirecekmiş. benim anladığım bu en azından.

.yani aynalı camların arkasından çıkan abimiz iyilerdenmiş, beyaz sakallı gerçek kötüymüş. adamı bayıltıp götürdükleri halde bir şekilde ayılıp geri geldi ve işleri tekrar bozdu. bu adamın planı nedir? hıncı nedir? onu pek anlatmadılar.

.vaktinde bol bol hisdaş doğuran kadıncağızın sevgilisi değil miydi? onların da hikayesini biraz anlattılar. sense olan bin ila onbin kişi varmış. bol bol doğurtuyorlarmış. doğurtma derken özel genleri olanları aktif etmek gibi bir şey yani. tam açıklamıyorlar da bizim anladığımız böyle. lost abimizle bir görüşme ayarlamıştı. ondan bu kadarını öğrendik. diğer adamla görüş dedi, ondan da bir şey olamadan, öldürüldü gitti. tekrar eski kovalamacaya döndük ama her türlü heyecanlı.

.bir kere adamların kendi hikayeleri de var. sun hapishanede tekrar olaylar içindeydi. kurtulana kadar öldü zannettik. boğulmaktan son anda yaşlı bir kadın kurtardı. hepsi birleşti ama adamları yenemediler. tabii güçleri bir yere kadar. bir de dövüş için zaten kendisi bilirkişiydi, gerisi pek bir şey beceremedi. kaçışını güzelce hallettiler.

.gay salağını da bir şekilde kullanmaya çalışıyorlar komik oluyor. yok efendim işleri de yolunda gitmiyormuş. kiralayacakları ev küçük gelmiş, o halde karıyla birlikte üç kişi ev kiralar, birlikte banyo alırlar. nasıl zihniyet bu kardeşim?

.hacker kardeşlerimiz her şeye yetiyor. nomi ve sevgilisi iyi de esas işi diğer adam yapıyor. böyleyken böyle işte.

--- spoiler ---