12 Mayıs 2017

the leftovers s01e09:

The Garveys at Their Best

--- spoiler ---

.olayların öncesine götürdüler bizleri. her birinin hikayesi varmış. esas tipleri gördük, dışardan çok mutlu görünüyorlar ama içleri çürümüş. allahın gazabının bunlara vurması iyi olmuş.

.en çarpıcı olan şerifin karısının karnındaki çocuğun alınmasıymış. daha doğmamış canlıyı neden almış? ne diye almış? ne yapacakmış? zaten kimin aldığı belli değil, bir de bölye boyut katmışlar. zaten boşanacaklarmış, zaten araları kötüymüş.

.yani buradan bakınca boşanma olayları geçince şerifin kafayı yemesi biraz saçmaymış. onun hikayesi de komikmiş. becerdiği kadın çat diye ortadan kaybolmuş. iyi yapmışlar da ne alaka yani, geyiği ezen kadın ile otel odasında ani bir sevişme.

.deli babası bilge adammış, herkesler severmiş. doğum günü partisini yenice yapmışlar. ailesiyle arasının iyi olmadığını biliyormuş.

.en normali diş telli kızlarıymış. oğlan biyolojik babasını rahatsız ediyormuş. adam bunu dövmüş de gitmiş bizim kevin ona gözdağı vermiş. bir sürü gereksiz hikaye.

.aralarında kevin'in hala kafayı yediğinin işaretleri var. ormanda geyik görmesi. kahve fincanının altının akıtması, dalıp dalıp gitmesi, bir hayli sıkıntılı bir tipmiş. kendini kaybedip insan kaçırması son nokta olsa bile bir şeyler olacağı belliymiş.

.pederin bir hastalığı varmış ama iyileşmiş, hastaneden çıktıktan sonra sarhoş olalım demişler. kadın arabayı kullanmış, oradan sonra işte sakat kalmış.

.nora desen iş telefonu bekliyormuş, kızı elindekini dökmüş telefonu açamamış. bağır çağır derken çat diye gitmiş çocuklar ve kocası. kocasının kafa dağınık, dikkatsiz ve ilgisizliği de gözlerden kaçmıyordu. çocuklar hadi neyse de adam salağın tekiymiş.

.o kadar köpek öldürmece gösterip köpek yavrusu göstermeleri de iyidi yani. bir garip havası vardı ama sezon bitişine, hele kevin'ın sıkıştığı durumdan sonra ne alaka lan bu? yanlış bölüm mü izliyoruz dedimdi.

--- spoiler ---