13 Mayıs 2017

genius s01e02:

Chapter Two 

--- spoiler ---

.sadece gençlik haliyle devam ettiler, ikinci hikaye de kızcağızın hikayesi oldu. zekiymiş de babası okutmuş. sonra gelmiş çocuk peydah eylemiş. e einstein sağlam ayakkabı değil, insan biraz dikkat etmez mi? adamın dikkati dağınık, önceki karıyı iki dakikada yüz üstü bıraktı. bunun da derslerini mahvetmiş. hayat hikayesini bilmiyorum ama bir sürü insanın hayatını mahvettiği aşikar.

.geçen bölümden zaten belliydi, kadının iki dakikada ağzını içine düşecek gibiydi. bohem hayatlarında ev içinde hem bilim üretip hem de çiftleşiyorlardı. keyifleri yerindeydi. aslında güzel fikir de işte gerçek hayata uymaz dediler. sen bilim insanı olacaksan tabii ki uymaz, sanat neyin yapsan olurdu bak.

.çok artist bir insan hocalarına kafa tutuyor, devamlı bir laflar, bir de ilk bölüm düblajlıydı. bu orjinal sesinde altyazılı, bir hayli karın ağrısı gibi. düblajlısından mı devam etsek diye düşünmeden edemedim. bu kadar kırık ingilizce, bu kadar aksan çok fazla olmamış mı abiler?

.bilim namına ne konuşuluyor? tamam belgesel değil ama adam kadın yataktan fırlayıp saat kaç diyor. einsten da durur mu yapıştırıyor cevabı. esas zaman nedir diye sormak lazım. bir bu yani.

.termodinamikle uğraşıyorlardı. kadın eisnteindan kaçmak için başka üniversiteye gidiyor ama orada kadınlara diploma vermiyorlarmış. zaten bölüm baştan sona kadınların hor görülmesiydi. üstelik bir de topal bir kadın, artık dramlara boğdular. 

.birden niye üç ay sonrasına gittik. ne ara çocuk yaptılar? einstein'ın gerçek eşi mi yoksa başkası mı? bunların cevaplarını bilmiyoruz. herhalde sonraki bölümde bunları açıklarlar. büyüklük haliyle de devam etmelerini tercih ederdim. bu şekilde daha iyi değil.

--- spoiler ---