29 Mayıs 2017

the leftovers s03e06:

Certified

--- spoiler ---

.çok iyi gidiyor ama finalden endişelenmeye başladım. o kadar olay var. temel hikayeyi açıklamadan bitirecekler gibi. final sezonu diye tasarlayıp açıklamadan bitirirlerse gözlerinin yaşlarına bakmam, çok ayıp ederler.

.nora ve laurie gitti. nora makineye girdi büyük ihtimal, lauire de intihar ett. baştaki intihar muhabbeti ve dalmak meselesini oraya bağladılar. kadının yapabileceğini düşünmemiştim ama becerdi. üstelik hem kevin ile hem çocukları ile güzelce vedalaştı. tabii sırf vedalaşmak için ilaç katması çok acayipti. 

.bebeği yüzünden bu kadar kafayı yediğini düşünmüştük ama o kadar istemiyormuş bebeği, sonra tarikat bokuna karıştı, sonra boşanma, sonra olaylar olaylar yeniden evlenme, yeni zenci kocası ölen kızına takmış, eski kocasını ölüler diyarına götürüp getirecek, derken hepsinden uzaklaşma isteği ve intihar. güzeldi aslında.

.kevin'i niye öldürüyorlar? bir de miracle'da diriliyordu. burada ölünce nasıl dirilecek arkadaş? iki kez mi öldürecekler? tek seferde becerebilecek mi? üzerine düşüp öldürdüğü aborjinliden şarkıyı öğrenip geri gelecek, böylece tufanı durduracaklarmış. gerçek anlamda nuh tufanı mı yapacaklar başımıza?

.tüm bu koşturmaca ile geçerken gidenlere ne oldu? nora bunu açıklayabilecek mi bize? nora diğer tarafa geçip mevzuyu açıklarsa o zaman güzel olabilir. belki esas geride kalanlar dedikleri bu tiplerin hepsi yoktur, başka alemdedir. artık nereye bağlarlarsa onların elinde, her türlü güzel olabilir. güzel yapıyorlar adamlar.

.şarkılar da gayet iyi, yine metallica'dan bastılar ama iyi gitti. şarkı girişindede yazıların geldiği kısma intihar ile ilgili rap şarkısı vardı, o da fena değildi. rap sevmeyene bile dinletiyor kendini.

.matt nora ile kalmış, onun olayı ne olacak? o da mı ölecek? adamlar final sezonu diye herkesi öldürecekler mi? kevin bütün bölüm yoktu ama atla geri gelişi ve son muhabbetleri harikaydı. yok olan bebeği falan da bu arada söyledi. insan böyle bir şeyi nasıl söylemeden durur. hem de yedi sene. 

.isa ve havarileriyle ilgili benzetmelerini de pek beğendim. neyse ki laurie fazla bir yahudalık yapmadı. veledin yahuda kendini öldürüyordu demesini de güzel bağladılar ama bu kadar işte. dünyanın sonu niye geliyor ve bir şarkı ile nasıl engelleniyor. açıklayın lütfen.

--- spoiler ---