28 Mayıs 2017

sense8 s02e09:

If All the World's a Stage, Identity Is Nothing But a Costume 

--- spoiler ---

.bu sezon pek iyi gitmiyor, finale pek bir konu da kalmadı. neyi bağlayacaklar ki? sun'ın meselesine gelip kestiler. esas konuda pek ilerleme yon. jonas salağına ne oldu onu bile analmadık. arada beyaz sakallıyı gösteriyor. niye bekliyor peki adam? onu anlamıyoruz.

.wolfgang hindistana geleyim dedi, kadın kabul etmedi. kocasının ne yaptığı belli değil. kutu vardı, onu da sezon sonuna bıraktılar herhalde. belki kutuda aldattığı ile ilgili bir şey çıkacak, kadın rus'a kaçacak ve öyle geçecek.

.ne olursa olsun saçma olacak, bunların bilim kurgu hikayesinde gram ilerlememesi insanı üzüyor. resmen hikayeyi bitirmemek için salak saçma hikayelerle dolduruyorlar. gay hikayesinin bokunu çıkardılar.

.şimdi seçmelerde sun yardım etti gibi oldu. aynı zamanda içki yapmak için o da ona yardım etti. iyi rolü kaptı maptı derken, önce partiye geçtiler. tasarımcı gay'lerle uğraştırdılar. sonra rol arkadaşına geçtiler, muhabbetler inanılmaz salakça geldi. sonra lito ürtkü biraz, denize geçtiler. sahilde gay yiyişmesi falan derken öyle inanılmaz şekilde devam ettiriyorlar.

.yetmiyor kenyada sular durulmuyor. seçim konuşmasına geçtiler. bir sürü kalabalık, iyi para harcamışlar da kenya'da bedavaya da toplarlar herhalde. her neyse rakibi ortalığı yıktı. will yardım edemedi diye az daha capheus ölecekti. iyi güzel ama dövüş bilen bir sürü adam var, dövüşü niye onlar yönlendirmedi. hadi tuzak muzak oluşnu geç fark etmesi dersen yine anlayacağım ama çok manalı gelmedi bana.

.konuşması da çok dokunaklı değildi, en azından siyasetçi gibi konuşturmadılar. eller havaya kalkmadan normal şekilde konuştu. diğerleri bundan daha siyasetçiydi, yardımcısı bile yani.

.tek iyi yönü küme toplaşması, birlikte hareket etmeleri ve tabii will'in babasının dramını uzatmaması. bir kere kafayı çekti, sonra olumsuzluklar meydana geldi diye hemen ayağa kalktı adam, o da güzel oldu.

--- spoiler ---