28 Mayıs 2017

genius s01e03:

Chapter Three

--- spoiler ---

.bu kadar zeki adam ama önünde duramayacağı bir aile meselesini hesap edememiş mi? diğer tipler diyor ki çoluk çocuk olunca ne yapacaksın? hiç olur mu öyle şey? kadına para gönder tamam. zaten işi gücü de yok, profesörü de yahudi düşmanıymış. altan alta bunu veriyorlar.

.devamlı iş arıyor, patent kurumunda çalıştığını biliyoruz ama en başından itibaren orada çalışmayacakmış gibi yapıyor. olmaz öyle şey diyor, bölüm sonunda da masalarda gömülmeyi bekleyen adam pozu veriyor. işte kafasını toparlayacağı güzel bir mekan, yapsın işini sonra baksın olayına. akademik kariyerde ilerlese belki hiç çalışma yapamayacaktı?

.aynı zamanda röntgen abimizin hikayesini de gösteriyorlar. ışığı mışığı, gerekeni bizim einstein'ın hocasından almış. adam itiraz ediyor, benden çaldı diyor ama kimse dinlemiyor. bu hikayenin esasını da bilmiyorum ama herhalde bunca zaman adam doğrulanmasa, kimin bulduğu geri verilirdi.

.kadın açısından olaya bakınca da bir çarpıklık görüyoruz. bir kere babası razı değil, adam nerde diyor? einsitein hiç ortada yok. bebek doğarken yok, bebek ölürken yok. ilk bebeğin akıbeti karışık diyorlar ama bunlar öldü olarak gösterdi. vaftiz midir nedir? o sırada öksürüyor, sonra da gömüyorlar. adam yok hala, bunun tesellisi, mazereti olabilir mi?

.sen böyle bir adamla nasıl evlenirsin lan? sonra yok efendim bilim konuşmak için benimle konuşuyorsun, yazdıkların genelde bunlar, devamlı bir kafasını kullanma mantığı var, kadını kullanıp attığı gerçeğinden yola çıkmışlar herhalde. devamlı hayatımın aşkısın diyor ama garip, diğer taraftan da emin değil. iş zora gelince bırakıp kaçıyor, böyle bir adam bizim einstein.

.neyse en azından patent'de çalışmış, bir süre evli kalmışlar. araştırmalarını da bu süre zarfında yapmış olmalı. zengin tipleri eğlendirme meselesini de garip yapmışlar. böyle zeki adamın parasız kalması garip olurdu zaten ama işte kimseyle geçinemiyor tarzında bir şeyler vermişler. babası ile ölüm döşeğinde barışıyor, evlen falan diyor. belki ondan evleniyor. tren garında basıyor teklifi, öyle de geçiyor gidiyor zaman.

--- spoiler ---