28 Mayıs 2017

lucifer s02e17:

Sympathy for the Goddess

--- spoiler ---

.sezonun bitmesine iki bölüm kalmış, bunlar hala kılıncı birleştirmeye çalışıyor. kitaptan anahtara oradan da boynundaki anahtara gitti. daha önce boynundaki anahtarı hiç çekmemiş miydi? kılınca o kadar yaklaşmamış mıydı? biraz şaşırtmaca yapalım derken saçmaladılar.

.analarının durumu nedir? orası da anlaşılmadı hiç. kadına bıçak girince ölecek mi yani? ölmeyecekse ışık mı saçacak? bedeni mi kaldıramıyor? bu karanlık olması gerekmez miydi? niye ışık? tanrı ışık olmalı, neyse artık.

.bunlar haricinde tüm dava olayında herkesi oynatalım demişler. ilk başta charlotte para karşılığı antik eseri almaya çalışıyor, adam bunu dolandırıyor (en azından onun geyiğini yapıyor) derken adamın çalıştığı kişinin oğlu bunu öldürüyor. telefonunu da düşürüyor.

.böyle salakça bir polisiye yapacaklarına başka bir şey yapsalarmış ya? neyse ki hepsi bir arada daha komik oldu. dedektifle birlikte çalıştılar, önce davada yardımcı olma, sonra katilin anasının verdiği partiye katılma derken aktı gitti.

.çarçabuk çocuğun adamı öldürdüğünü anladılar ama telefonda anasını da hapse tıkacak bilgiler varmış. bu sefer charlotte'un cennet için gerekli madde olduğunu düşündüğü kaçakçılık işi devreye girdi. kadın gelip telefon karşılığında bunu sağlayacağını söyledi. meğer kitapmış, kitapta da anahtar yazıyormuş. çeviri zor zanaatmış, çevirmen gülücük koydu burada.

.derken de anahtarı buldular, anaları o ara bıçaklandı ve bölüm böylece bitti. anaları kendi halinden hiç bahsetmedi ama bir şeyler olduğunu anladılar. hep böyle oluyor zaten.

.bir de psikiyatrist meselesi var. kadın lucifer'i hastaneden kaçırdı diye işten atılıyor. maze bu konuda bir şeyler yapmaya çalışıyor. luci ile yüzleşiyor, güzelce kavga ediyorlar. lucifer tam planını anlattığında tamam der diyordum ama hislerini hiç dikkate almadı diye bu sefer daha çok üzülüyor. bu şeytanlar nasıl bu kadar duygusal oldu abicim yav? neyse iyidi hoştu, maze olmasa dizi daha kötü olurdu.

--- spoiler ---