28 Mayıs 2017

the leftovers s03e05:

It's a Matt, Matt, Matt, Matt World

--- spoiler ---

.adamlar şaşırtmaya devam ediyor. içinde aslanın olduğu bir seks gemisi hikayesi ile geldiler. temaları çiftleşmek istemeyen dişi aslanlara yavru doğurtturan yaşlı aslan hikayesiymiş. 35 tane de yavrusu olmuş. onlardan birini kafeste getirmişler. sonra bu aslana ben tanrıyım diyeni yedirttiler, tanrı olsa yemezdi tabii. ilişmeyeceğini en başında söylemişti. böyle bir bağlama çektiler.

.matt ölüyormuş bu arada, çocukken başına gelen tekrar gelmiş, lösemi mi nedir artık? öyle bir olay. tekrardan burnu kanıyor, pek vakti yok gibi. esas amacı 7. yıl dönümünde kevin'i alıp miracle'a gelmek imiş ama yetişemeyecek gibiler.

.bunun da nedeni geçen bölüm bahsettikleri patlamaydı. fransız malın teki daldaşak soyunup nükleer bomba patlatmış, denizaltının tekini havaya uçurmuş. adamlar iki anahtar önlemi almış ama bir kişinin yetişemeyeceği şekilde yapamamış, adam elleri ve ayaklarıyla anahtarı çevirerek patlattı. neyin hikayesi, kafayı mı yedi, oralar belli değil.

.yes i am god yazan kartlar harikaydı, arkasındaki hikayeyi de beğendim. bu eleman da ölmüş dirilmiş diyorlar ama söylenti olabilir. 100 metreden çakılmış, boynu kırılmış. arkadaşı cesedi mağaraya koymuş, geri geldiklerinde sağlıklı ve iyimiş, yersen artık.

.matt'in her şeyi senin için yaptım meselesine cevabı iyidi. seni izlediğimi düşündüğün için yaptın, her şeyi kendin için yaptın dedi. sonra ellerini çözdürdü. hastalığını alacak sandı, tada deyip parmak şıklattı kalktı gitti. böyle de adamla dalga geçerler, fazla inanç kötü yani.

.toptan gemi meselesi yerine varma meselesi de olabilirdi. gemi vardıktan sonra adamı aslana yem ettiler, aslan yemese polisler alacaktı. şiirsel olsun diye yapmış. gemideki olaylardan haz etmeyen bir grup aslanı üzerlerine saldıydı. seks gemisine niye biniyorsun lan o zaman?

.zencinin kafa baya değişmiş. kızının hayatta görüldüğünü söylediği halde kendini kaybetmedi. huzuru buldu dedi ama yine de olacak iş değil. kadına pek bir güveniyor niyeyse. ötesini berisini bile sormadı. fotoğraf bile gündeme gelmedi.

.olaylar avusturalyada gerçekleşecek gibi, dizinin finaliyse yani hiçbir şeyi açıklamadan bitirecekler ise pek üzecekler bizleri. ya devam etsin kafalarına göre bu şekil takılsınlar ya da insan gibi açıklasınlar. yoksa çok ayıp ederler.

--- spoiler ---